Мало зимовање на Вршачком брегу

ЗРЕЊАНИН: Захваљујући Градској управи Зрењанина, Спортском савезу Града Зрењанина, Јавној установи „Спортски објекти“ и спортским клубовима и организацијама који учествују у акцији „Спортом за боље сутра“, Црвени крст Зрењанина је упутио 45-оро деце на превентивни опоравак.
 Pred polazak na preventivni oporavak Foto:privatna arhiva
Фото: Пред полазак на превентивни опоравак Фото:приватна архива

У одмаралишту Црвеног крста Вршац, на Вршачком брегу, на петодневном боравку биће до 12. јануара деца основношколског узраста из хранитељских породица (десеторо ученика), као и деца из села са територије града Зрењанина (35-оро ученика).

„Пракса у Црвеном крсту је показала да програм превентивног опоравка деце позитивно утиче на њихово здравље, психолошки развој, развој капацитета за друштвено укључивање и мотивацију за друштвеним ангажовањем. Ови програми у великој мери доприносе повећању мотивације за учењем и хуманијим односом према другима. Зато је веома важан одабир деце, а најбољи партнери за то су били Одељење за друштвене делатности Града Зрењанина, Центар за социјални рад и сеоске основне школе“, саопштио је Црвени крст Зрењанин.

Предлог Црвеног крста Зрењанин је био да се одаберу деца која су добри ученици, примерног владања и са изграђеним социјалним навикама, узраста петог разреда основне школе. Предлогом су обухваћена деца из „сиве зоне сиромаштва“, чије породице нису у систему социјалне заштите, али су слабијег материјалног статуса.

Испраћају деце је присуствовао помоћник градоначелника Симо Салапура који је покретач свеобухватне акције „Спортом за боље сутра“. Акција је трајала у континуитету током 2019. године, подржало ју је 35 спортских клубова и организација, а прикупљено је укупно 794.068 динара. Средства су усмерена за помоћ деци у стању социјалне потребе, за набавку спортске опреме и помоћ и подршку активностима и волонтерском сервису Црвеног крста Зрењанин.     

Ж. Б.

EUR/RSD 117.2072
Најновије вести