Опустело Змајево

Нико не барата прецизним податком колико је људи у последњих неколико година напустило Змајево и отишло у веће градове у Србији или у иностранство, али већ на први поглед се може приметити да су улице опустеле, да је све више празних, запуштених кућа оглашених за продају.
 Centar Zmajeva foto: L. Kiš
Фото: Центар Змајева фото: Л. Киш

У новинарској анкети међу младима, сазнајемо да је на скали од један до десет, њихово задовољство једва три, а неки су већ предузели кораке за одлазак, јер нису задовољни животом у селу.

Млади одлазе због школовања, у тој животној доби остварују јако важне и чврсте везе, често пресудне, па се у већини случајева и не враћају у Змајево. Мала је вероватноћа за повратак младих који су отишли ради школовања у неки већи град.

Они који су отишли „трбухом за крухом“ свесни су свих тешкоћа које их очекују и успевају да их превазиђу, а на повратак ретко и помишљају. Уколико се нешто хитно не предузме да се бар успори одлив становништва, Змајево ће за неколико година постати пусто, село стараца без младости и будућности.

Л. Киш

 

L0RY
17.11.2019 • 11:02
Može da dobije status banje i da potane atraktivno turističko mesto. Međutim, niko ništa ne rešava. Mladi treba da žive svoj život, a ne da čekaju do kraja života...
EUR/RSD 117.5762
Најновије вести