Сомборци подижу  спомен плочу доктора Јовану Лалошевићу

СОМБОР: Одборници градске Скупштине су се на својој седници последњих дана новембра позабавили досадашњим извршењем варошког буџета, које би се у најкраћем могло описати као у наслову, односно да су приходи, према речима известиоца, у периоду од почетка године до септембра били остварени у већем проценту, него што је то био случај са расходима.
1
Фото: skupstina grada

Наиме, како је одборнике обавестио Сава Дојић, члан Градског већа задужен за финансије, градска каса је у том периоду приходовала безмало две милијарде динара, док је из ње утрошено 1,8 милијарди.

Овакав извештај је и поред противљења нејаке опозиције усвојен са 40 гласова, док спорења није било око једне од следећих тачака дневног реда, односно предлога одлуке о постављању спомен- плоче др Јовану Јоци Лалошевићу. Наиме, чланови Градског већа су на једној од својих недавних седница прихватили предлог Комисије за подизање споменика и постављање скулптуралних дела, за постављање спомен- плоче др Јовану Јоци Лалошевићу и проследили га одборницима на усвајање.


Потврђен директор Центра за социјални рад

Одборници су већином гласова усвојили предлог по коме се за директора Центра за социјални рад у Сомбору на период од четири године именује Михајло Шкорић, дипломирани економиста. Шкорић је, иначе, био и досадашњи вршилац дужности директора ове установе.


У захтеву комисије у образложењу стоји да је подносилац иницијативе Српска читаоница „Лаза Костић“, предложила да се у години у којој се обележава 100 година краја Великог рата, присаједињења Бачке, Баната и Барање Краљевини Србији поставе табле на зградама у којима су се збили важни  догађаји, с тим да се на кући др Јована Јоце Лалошевића постави спомен- плоча израђена на месинганој табли са гравираним текстом, а на објекту Градске куће постави информативна кодирана табла, пошто је ово здање било својеврсно поприште многих историјских догађаја, важних за варошку и националну повесницу.

Већином одборничких гласова усвојена је и одлука о четвртим изменама и допунама одлуке о одређивању зона и коефицијената за потребе утврђивања пореза на имовину на територији града Сомбора, по којој се прва зона сада дели на прву А, Б и Ц зону.

М.Мћ

Пројекат „Јавни интерес у Сомбору“ реализовала је „Панонија медиа“ у сарадњи са „Дневником“. Ставови изнети у овом тексту нужно не изражавају ставове локалне самоуправе, која суфинансира пројекат.

EUR/RSD 117.9693
Најновије вести