СРЕМСКА МИТРОВИЦА УСВОЈИЛА ПРЕДЛОГ ЛОКАЛНОГ ПЛАНА УПРАВЉАЊА ОТПАДОМ Правиће се станица за анимални отпад

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: На 35. седници Скупштине града Сремска Митровица усвојен је и предлог Локалног плана управљања отпадом у тој општини, у периоду од 2023. до 2033. године, са циљем смањења дивљих депонија.
a
Фото: Град Сремска Митровица

Том приликом је о предлогу плана говорио начелник Градске управе за социјалну заштиту и заштиту животне средине Дражен Риђошић, рекавши да се у сарадњи са ЈКП „Комуналије” труде да уређују животну средину кроз одржавање јавних и зелених површина, као и прикупљањем и одлагањем отпада.

– Отварањем Рециклажног дворишта смањили смо дивље депоније за око 80 одсто. Ту грађани бесплатно могу да одложе кабасти отпад. На територији града на неколико локација налазе се плави, жути и црвени контејнери, а грађанима је подељено око хиљаду компостера како би рециклирали зелени отпад. Повећане су количине већ пробраног отпада па су ЈКП „Комуналије” и Регионална депонија „Срем – Мачва” направили споразум о одлагању истог, који касније иде на третирање, рециклажу и даљу употребу – истакао је тада Риђошић.

Он додаје да су урађене и станице за анимални отпад на подручју Лаћарка и између Мартинаца и Кузмина, најавивши отварање и треће, између Засавице и Равња.

– У циљу нам је да подигнемо свест грађанима да је отпад неопходно одлагати на места предвиђена за то. Дешавало се да у Орловом насељу и Камењару, поред комуналног, несавесни појединци остављају и анималне остатке. Но, успели смо да решимо тај проблем постављањем камера – рпоручио је Риђошић, додавши да је свима у интересу да се у наредном периоду ураде подземни контејнери и мобилна еколошка дворишта, којима ће се обилазити сеоска домаћинства.

И. Ба.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести