Стигао хеликоптер, али је заробљени брачни пар „нестао” (видео)

Изливање реке Студенице код Краљева затекло је старији брачни пар заробљен је у кући у Живички.
helika
Фото: Youtube Printscreen

Како медији преносе, од њих нема "ни трага ни гласа" а тамо је по налогу министра полиције Небојше Стефановића упућен је хеликоптер МУП-а Србије, преносе медији.

Од старијег брачног пара осамдесетосмогодишњег Р.Б. и његове супруге С.Б. из једног студеничког засеока које је, како се претпоставља, бујица буквално заробила у кући, још нема ни трага ни гласа.

Припадник Војске Србије и припадник хеликоптерске јединице МУП из хеликоптера спустили су се на кров куће, потом ушли унутра, обишли унутрашњост задржавши се десетак минута, али их нису пронашли.

Како преноси РТС, ради се о старијем брачном пару, за који мештани кажу да су се последњи пут са њима чули јутрос у 05.30 сати, када је река почела да надолази.

Ватрогасци и спасиоци су казали да су пробали чамцима и сајлама да приђу кући, али да нису успели.

Кућа се налази буквално на средини бујице која је прво однела све помоћне објекте а полако почела и да урушава кућу брачног пара.

Више од 50 припадника ВС помаже грађанима Краљева

Више од 50 припадника Војске Србије ангажовано је на пружању помоћи становништву у одбрани од поплава у Краљеву.

Припадници Друге бригаде копнене војске ангажовани су у Матарушкој Бањи код Краљева на изради бедема због изливања реке Ибар, која прети да поплави околна домаћинства, наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Ванредна ситуација због обилних падавина и изливања река проглашена је у 12 локалних самоуправа у Србији.

Видео Г. Шљивић

EUR/RSD 117.5779
Најновије вести