За заштиту потрошача 20 милиона динара 

БЕОГРАД: Министарство трговине, туризма и телекомуникација расписало је конкурс за финансирање програма од јавног интереса у области заштите потрошача за 2020. годину.
kupovina soping
Фото: pixabay.com
Број предложених програма од стране једног удружења за заштиту потрошача је ограничен на један програм, док максимални износ који може бити одобрен по предлогу програма износи 3.000.000 динара, а укупно је обезбеђено 20.000.000 динара.
 
Рок за подношење пријава предлога програма је 27. јул 2020. године, наводи се на сајту министарства.
 
Право учешћа на конкурсу, као подносилац пријаве предлога програма има удружење које је уписано у Евиденцију удружења и савеза удружења за заштиту потрошача коју води Министарство трговине, туризма и телекомуникација, чије је седиште у региону за који конкурише и које нема дуг по основу јавних прихода на дан подношења пријаве предлога програма.
 
Предлог програма подноси се само за један регион и то тако да удружење за заштиту потрошача, подносилац пријаве предлога програма, има седиште у региону на којем ће се програм спроводити.
 
Како би се осигурало да програми за који су планирана подстицајна средства покривају читаву територију Србије, од максимално расположивих средстава финансирају се изабрани програми, и то за Регион Војводине, Шумадије и Западне Србије, Јужне и Источне Србије и Регион Београда.
EUR/RSD 117.1677
Најновије вести