Велики недељни пад цена нафте

ЛОНДОН: Цене нафте су пале и на путу су да укњиже велики недељни губитак, услед бржег опоравка производње нафте у Саудијској Арабији него што се очекивало.
burici nafta pixaby
Фото: pixabay.com

Северноморска нафта "брент" појефтинила је данас за 94 цента на 61,80 долара за барел, док је цена америчке "лаке" нафте (WTI) пала за 61 цент на 55,80 долара, преноси агенија Ројтерс.

Цене обе врсте нафте пале су за 4,0 одсто ове недеље, што је највећи недељни губитак за WTI нафту у 10 недеља, и највећи губитак за "брент" у седам недеља.

На пад цена "брента" и WTI нафте утицало је и писање "Волстрит Џорнала", који је, позивајући се на неименоване изворе, пренео да је Саудијска Арабија договорила делимичан прекид ватре у Јемену, кажу аналитичари на Ројтерсовом Глобалном нафтном форуму.

Нафта је регистровала пад цене и након изјаве иранског председника Хасана Роханија да су САД понудиле могућност уклањања свих санкција Ирану у замену за преговоре. Ти губици су касније, међутим, збрисани када је амерички председник Доналд Трамп негирао достављање такве понуде Техерану.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести