МК Група покреће Дигиталну академију и Дигиталног агронома

БЕОГРАД: МК Група покреће "Дигиталну академију" и пројекат "Дигитални агроном", у оквиру свог програма развоја талената, подизања капацитета и сталне едукације запослених, саопштила је данас та компанија.
mk grupa logo
Фото: Илустрација

Током деветомесечног програма, најталентованији стручњаци из система МК Групе моћи ће да унапреде агрономска знања и менаџерске вештине, али и да на практичним радионицама савладају коришћење програма који су неопходни у раду једном дигиталном агроному.

"Вишегодишња опредељеност ка развоју нових технологија показала се од изузетне важности у години у којој је дигитализација постала апсолутни приоритет. Континуираним улагањем, компанија МК Гроуп је потврдила да је једна од водећих компанија региона и у овом сегменту", рекао је директор сектора за дигитализацију и развој пословања МК Групе Александар Бијелић.

Примећује да су носиоци дигитализације људи и истиче да је изузетно поносан на пројекат "Дигитални агроном", који је покренут у оквиру "Дигиталне академије", са фокусом на 12 запослених који ће стећи напредна знања из области дигитализације пољопривреде.

Директорка сектора за људске ресурсе МК Групе Зорица Тодоровић каже да је компанија стратешки посвећена професионалном развоју запослених и да то потврђује и тај пројекат.

"МК Гроуп спада у ред компанија које прате светске трендове по питању дигитализације пољопривреде. Како бисмо успешно имплементирали најсавременија решења, важно нам је и да наши запослени буду у току са свим процесима и да им омогућимо надоградњу знања и вештина из ове области", рекао је директор МК Агрицултуре Страхиња Марјановић.

Он је додао да компанија већ активно ради на дигитализацији аграра, што се огледа кроз пројекте који ће омогућити пуну употребу аутопилота и примену прецизне пољопривреде.

МК Група једна је од водећих регионалних компанија у области аграра, туризма и банкарства која запошљава 7.000 људи, а осим у Србији, успешно послује и у Словенији, Хрватској и Црној Гори, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести