Чадеж: Немци хоће да сарађују са Србијом и Русијом

САНКТ ПЕТЕРБУРГ: Немачке компаније веома су заинтересоване за сарадњу са Србијом и Русијом, пре свега за производњу и производне погоне немачких компанија у Србији и предношћу које Србија има када је у питању извоз због уговора о слободној трговини са Русијом, рекао је председник Привредне коморе Србије, Марко Чадеж.
spief cadez
Фото: Tanjug (Jaroslav Pap)

Посебно је занимљиво да сам имао састанак са директором одбора немачке привреде за Исток. Ми са њима већ доста сарађујемо и овде су дошли са великом делегацијом, веома су заинтересовани за сарадњу Србије, Немачке и Русије, рекао је Чадеж на СПИЕФ форуму.

Он је у изјави Танјугу објаснио да је само у претходној години извоз лекова компаније Хемофарм, чији је власник немачка Штада група, на руском тржишту порастао за 70 одсто, и да је све више тржишта и компанија заинтересовано за такве могућности.

То значи да можемо очекивати још више директних инвестиција, али и кооперација. Није случајно да је толико немачких фирми дошло у Србију да траже кооперанте који ће производити под њиховом лиценцом у Србији, рекао је Чадеж.

Он је истакао да је задовољан и званичним и неформалним програмом Србије на Међународном економском форуму и да је број одржаних састанака и већи од очекиваног.

Мислим да смо имали на званичан начин богат програм, седница пословног савета Србије и Русије где су биле компаније које највише сарађују на једном и другом тржишту. Занимљиво је да су и неформални састанци бројни, више их је него што смо очекивали, људи прате павиљон Србије видели су у каталогу које се фирме ту, позивају те фирме на састанке и долазе да се договарају, навео је Чадеж.

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести