Чадеж: Преиспитајте одлуку о затварању у наредна два викенда

БЕОГРАД: Председник Привредне коморе Србије Мрако Чадеж упутио је у име највећег броја компанија у Србији апел члановима Кризног штаба да укину ограничења рада највећег броја продајних објеката, саопштила је комора.
  Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež  Foto:Tanjug/video
Фото: Танјуг/видео

"Молим све лекаре из Кризног штаба да преиспитају одлуку о скраћењу радног времена и затварања продајних објеката у наредна два викенда пред новогодишње празнике, јер верујте српска привреда неће издржати тај удар", поручио је Чадеж.

Он је истакао да највећи број наших компанија управо у децембру има највећи промет у години.

"Наредни дани и погодово два наредна викенда су кључна, јер већ сада поједине компаније у малопродаји бележе пад промета од 50 дочак 80 процената. Уколико фирме буду остале без планираног промета пред новогодишње празнике, то ће се сигурно одразити на смањење броја запослених иодустајање одпланираних инвестиција у 2021. години", нагласио је Чадеж.

Председник ПКС-а је захвалио свим лекарима који се херојски боре за животе грађана и истако да се запослени у продаји максимално придржавају свих мера заштите од вируса тако да међу њима има јакомало заражених.

То показују и последњи подаци који говоре да у свим компанијама у Србији имамо пораст одсуства са посла због заразе од свега 0,32 одсто на недељном нивоу, навео је он.

"Управо овај податак даје нам за право да од Кризног штаба затражимо да још једном размотри своју долуку, јер продајни објекти нису ти у којима се шири вирус. Али, се у исто време залажемо за драстично кажњавање свих који не поштују мере", нагласио је Чадеж.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести