Ћетковић: Пакет подршке од велике користи, биоскопи "на респиратору"

БЕОГРАД: Нови пакет подршке, гранама попут биоскопских дистрибутера и приказивача, биће од велике користи, јер од марта не раде и биће и у наредном периоду на некој врсти "респиратора" због тога што не остварују никаве приходе
bioskop film pix
Фото: Pixabay.com

БЕОГРАД: Нови пакет подршке, гранама попут биоскопских дистрибутера и приказивача, биће од велике користи, јер од марта не раде и биће и у наредном периоду на некој врсти "респиратора" због тога што не остварују никаве приходе, каже председник Секције дистрибутера у оквиру Групације за кинематографију у ПКС Небојша Ћетковић.

Ћетковић, који је директор компаније "Арт Виста", рекао је Танјугу да је важно да се помоћ усмери на гране које су највише погођене кризом изазваном пандемијом коронавируса.

Међу њима су, наводи, и биоскопи који су још у марту затворили врата и нема назнака да би ускоро могли да се стекну услови да почну да раде.

"За нас је од великог значаја помоћ државе, то нас је одржало у животу , три минималца и одлагање пореза и доприноса такође и кредити за ликвидност...Имајући у виду да су биоскопи на некој врсти респиратора још од марта, преживели смо захваљујући овој помоћи", истакао је Ћетковић.

Наводи да ће од велике помоћи бити и нови, други пакет мера, али да се плаши да то неће бити довољно, јер овај сектор нема апсолутно никакве приходе.

"Апеловали смо зато да мере које су најављене и за наредни период буду такве да ову грану препознају као један од најугроженијих сектора. Надамо се да ће влада и ресорна министарства имати слуха и помагати и даље најугроженије делове привреде“, рекао је Ћетковић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести