Грчић: Не пада нам напамет да приватизујемо ниједан део ЕПС-а

ОБРЕНОВАЦ: Вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић каже да нема говора о приватизацији Термоелектране “Никола Тесла” у Обреновцу, али такође ни о приватизацији било ког дела ЕПС-а.
eps
Фото: Tanjug

Како каже, чуо је да је Драган Ђилас помињао приватизацију ТЕНТ-а, али, примећује, то је само Ђилас изговорио, нико други. 

Зашто је само он изговорио, вероватно само он о томе размишља. Вероватно његова подсвест функционише тако - ако се ја некада вратим на власт да припремим терен, јер ја бих желео то да приватизујем, рекао је Грчић новинарима током обиласка ТЕНТ-у А, где је почео да ради Контролни центар.

Грчић је рекао да је циљ и ЕПС-а и владе да се побољша рад ТЕНТ-а и целог ЕПС-а, као и да се модернизују његови капацитети, а не да се продаје.

Циљ је, каже, да и у најтежим временским условима, као прошле зиме, Србија не мора да увезе ниједан киловат струје.

Ми смо на добром путу да то остваримо, ЕПС је јавно предузеће и ни премијерка Ана Брнабић, ни претходни премијер и сада председник Србије Александар Вучић, такође ниједан министар у овој и претходној влади, а ни ја као први човек ЕПС-а, није поменуо неку приватизацију. Сви су говорили да ће бити сачуван и да ником не пада на памат да приватизује ниједан део ЕПС-а. Ђилас је изговорио реч приватизација и везао је за ТЕНТ, претпостављам да његова подсвест то жели, рекао је Грчић.

ЕПС је и јуче саопштио да су тврдње Ђиласа о приватизацији огранка ТЕНТ-а злонамерне и нетачне. 

Нико никад није ни планирао, ни помињао продају или приватизацију било којег дела имовине ЕПС, а посебно не Термоелектрана “Никола Тесла” које су носилац енергетске стабилности Србије, наведено је у саопштењу.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести