Михаило Јанковић нови генерални директор МК групе

БЕОГРАД: Михаило Јанковић именован је за новог генералног директора МК групе, а нову функцију ће преузети 1. јануара 2021.
mk grupa logo
Фото: Илустрација

Јанковић ће, заједно са потпредседником МК групе Александром Костићем и топ менаџментом радити на дефинисању и спровођењу корпоративне стратегије и инвестиционе политике, саопштено је данас из те компаније, која у региону успешно послује више од 35 година.

Михаило Јанковић је богато лидерско и менаџерско искуство стицао радом за водеће мултинационалне компаније, као и компаније у власништву приватних инвестиционих фондова и приватне регионалне компаније, као што су Бритиш Американ Тобако, Кока-Кола, Књаз Милош и Нектар група.

Поседује велико искуство у области пословне и стратешке трансформације компанија, које омогућава њихов одржив раст и развој пословања. Током каријере, био је и члан управних одбора професионалних пословних удружења и непрофитних организација у Србији. Прошле године проглашен је за „Менаџера године“ од стране Српске асоцијације менаџера.

„Диверсификованост пословања МК групе је највећа снага ове групације и представља професионални изазов на који сам спреман да одговорим. Лично сам веома поносан што долазим у компанију која је и у кризној 2020. показала да је изузетно важан фактор у одржавању економске стабилности целог тржишта. Сигуран сам да ћемо заједничким снагама учврстити темеље за даљи раст и ширење групације у земљи и региону“, изјавио је Јанковић.

Компанија МК група, са 7.000 запослених у Србији, Хрватској, Словенији и Црној Гори, данас је лидер у кључним областима у којима послује - аграру, банкарству и туризму. Само у току ове године, инвестирала је преко 30 милиона евра у аграр, у раст производних капацитета, прецизну пољопривреду, а планиране су и нове инвестиције у биогас.

У наредној години, компанија наставља са инвестицијама од преко 50 милиона евра, од чега ће око 30 милиона евра бити уложено у туристички садржај Копаоника у циљу даљег развоја те дестинације.

Председник компаније Миодраг Костић, поред фокуса на пословну ефикасност, својим примером позиционира компанију и као лидера у друштвеној одговорности и филантропији. Само у 2020. години, МК група је донирала преко милион евра, првенствено за помоћ здравственом систему Србије у борби против пандемије ковид-19, наводи се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести