Заједнички наступи РС и Војводине на иностраним сајмовима

НОВИ САД:  Данашњи разговори делегација Војводине и РС у Бањалуци о заједнилчким наступима на водећим међународнинм сајмовима први су корак у реализацији Споразума потписаног пре месец дана.
Razgovori delegacija Vojvodine i RS u Banjaluci Foto:. Pokrajinska vlada
Фото: Разговори делегација Војводине и РС у Бањалуци Фото:. Покрајинска влада

Покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић рекао је након састанка да је то пример како снажни политички односи и све интензивнија сарадња Србије и Српске стварају простор за реализацију веома значајних пројеката од обостране користи.

"Реч је о водећим иностраним сајамским манифестацијама на којима је АП Војводина већ учествовала. Српска и Војводина ће током 2020. године заједнички наступити на три сајма. Први се очекује већ у фебруару - сајам воћа и поврћа у Берлину, затим сајам винарства у Верони и најзначајнији сајам инвестиција и некретнина у Минхену почетком октобра", навео је Бјелић.

Подсетио је на то да су у питању најфреквентнији сајмови где је неопходно пружити максимум и изразио наду да ће добром организацијом и квалитетном презентацијом потенцијала Српска и Војводина заједнички остварити значајне контакте са водећим светским фирмама из бројних области те да ће привући квалитетне инвестиције.

Делегацију РС преедводио је министар за привреду и предузетништво у Влади РС Вјекослав Петричевић, а током састанка у Влади Републике Српске представници Развојне агенције Војводине представили су досадашња искуства у вези са процедурама и условима које је потребно испунити пре самог учешћа на манифестацијама овог ранга.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести