УПОЗОРЕНИ СТЕ, ако не пазите, ПЛАТИЋЕТЕ КАЗНУ ОД 110.000 ДИНАРА Ево о чему МОРАТЕ ДА ВОДИТЕ РАЧУНА

Ускоро вас може очекивати обавеза од 110.000 динара према држави, а да мислите да уопште нисте криви, кажу у ГТЛ консалтингу.
1
Фото: Pixabay, ilustracija

Подсетимо, неплаћање пореза може коштати предузетника 40.000 динара.

Пореска управа је појачала надзор, и почела да издаје прекршајне налоге за неплаћање доприноса за запослене раднике. Сам пропис није нов, али јесте пракса Пореске управе, иначе најављивана прошле године.

Ниме, због нередовног плаћања пореза и доприноса на запослене, до сада су слали опомене и блокирали пословни рачун по решењу о принудној наплати. Сада уз то стиже и прекршајни налог, односно, казна за прекршај од 100.000 динара и 10.000 за одговорно лице у фирми.

Сам прекршај настаје уколико нередовно платите, односно, не платите порезе и доприносе за запослене, док је ваше књиговодство уредно поднело пореску пријаву, односно, на време.

Као и за сваки прекршајни налог, уколико платите у року од 8 дана, казна је 50 посто мања, али значајно већи трошак може да настане, уколико се не сложите са прекршајном казном коју сте примили и уколико вам је потребна стручна помоћ у поступку пред судом.

Пословне одлуке имају директне финансијске последице, зато платите порез на време, да избегнете казне.

И. Р.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести