НЕЋЕ УВОДИТИ ФИСКАЛНЕ КАСЕ Пијачним продавцима фрај још годину дана

Пореска управа је објавила да се рок за увођење фискалних каса на пијацама продужава до краја 2024. године.
pijaca
Фото: Dnevnik (Vanja Fifa)

Пореска управа је објавила саопштење у којем се наводи да је за све који се баве продајом добара и услуга на пијачним тезгама и сличним објектима, сагласно одредбама Уредбе о одређивању делатности код чијег обављања не постоји обавеза евидентирања промета на мало преко електронског фискалног уређаја, одложена обавеза евидентирања промета на мало и примљених аванса за промет на мало преко електронског фискалног уређаја до 31. децембра 2024. године.

Према Закону о фискализацији предвиђено је да регистровани пољопривредни произвођачи који продају своје производе нису обвезници фискализације, док су фискалне касе обавезне за све оне предузетнике који на пијацама продају различите врсте робе широке потрошње, прехрамбене производе других произвођача или воће и поврће из увоза.

Међутим, на захтев представника пијачних продаваца након договора са Министарством финансија прописана је уредба којом се рок за увођење фискалних каса на пијацама продужава до краја 2023. године, односно сада је накнадно продужен до краја 2024. године.

 BIZNIS.RS

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести