Недимовић отворио сајам пољопривреде Агросирм у Сремској Митровици

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Дводневни пољопривредни сајам Агросирм је у Сремској Митровици свечано отворио министар пољопривреде Бранислав Недимовић.
n
Фото: Tanjug

Агросирм је осмишљен као место окупљања привредних субјеката из области пољопривреде, финансијског сектора, механизације, прехрамбене индустрије, сточне хране, туризма и руралног развоја.

Сајам се одржава на сремскомитровачком Хиподрому, на око 10.000 квадратних метара изложбеног простора.

На овогодишњем сајму су се представили водећи светски и домаћи агро брендови и њихови новитети.

Од ове године уведене су новине у организацији Сајма, те су у програм уврштени конференцијски садржаји, едукативне сесије, округли столови и предавања.

Циљ је унапређење пословања у аграру и што већи број регистрација газдинстава.

Недимовић је обишао стандове на Сајму, а обраћајући се присутнима осврнуо се на оно што су само неки од потенцијала у аграру, када је у питању извоз, а што су посетиоци имали прилике да виде и на Сајму.

Производи које ми можемо да испоручимо без царине су овчије, козје млеко и воћне ракије. То нам пружа нове прилике. Немојте заборавити да наш извоз према Русији је до сада био око 365 милиона долара, увоз је био 114, остварили смо, дакле, профит, рекао је министар Недимовић.

Излагачи су изразили велико задовољство, јер су коначно после годину и по дана имали прилику да презентују своје производе.

Свака реклама нам је добра, овде купци могу да пробају наше производе и да се увере у квалитет, самим тим да ми стекнемо нове и редовне муштерије, каже за Танјуг Александар Жилиц произвођац сира из села Мартинци.

Више од стотину излагача ће и сутра бити на истом месту, када се очекује још већи број посетилаца.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести