Јутарњи:Убијени Дедовић имао хрватска документа

ЗАГРЕБ:  Игор Дедовић, припадник шкаљарског криминалног клана, који је убијен у Атини у недељу, имао је хрватска документа, пише Јутарњи лист.
Ubistvo u Atini Foto:Youtube Printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Лист подсећа да се о злогласном шкаљарском клану из Црне Горе доста писало крајем прошле године, након што је хрватска полиција у координацији с УСКОК-ом и полицијама других земаља закључила тајну акцију којом је утврђено да су неки ''шкаљарци'', између осталих, користили аутентичне хрватске документе с фалсификованим подацима.

Међу онима који је користио хрватске документе спомињао се и убијени Игор Дедовић, пише овај загребачки дневник.

Полиција је тада привела Нусрета Сеферовића, 49-годишњака за којег се сумња да је био главни шеф групе која је набављала и израђивала оригиналне пасоше за припаднике Земунског клана и припаднике црногорског скаљарског и кавчанског клана.

Наводи се да је шкаљарски клан познат је по рату са суседима - кавачким кланом. Рат између те две криминалне которске силе бесни од 2016. године, а однео је више од 30 живота у Црној Гори и Србији.

Успркос томе, ратна секира још није закопана, пише Јутарњи.

А све је, кажу, почело крајем 2014. године када је у Валенсији нестало око 300 килограма кокаина.Которани су се тада поделили на два клана, названа по приградским насељима Шкаљари и Кавач.Прва жртва немилосрдног рата био је Горан Радоман, близак управо шкаљарском клану.

Которанина Игора Дедовића је црногорска Агенција за националну сигурност означила као једног од главних људи шкаљараца.Дедовић је био власник ланца пижерија Пронто, а рањен је у пуцњави у августу 2008. након чега је пет година избивао из Црне Горе.

Спомињан је као главни организатор шверца тоне кокаина који су запленили Румуни кад се преврнуо брод на Дунаву.

EUR/RSD 117.1277
Најновије вести