ИТАЛИЈАНСКИ ПРОИЗВОЂАЧ ТРАКТОРА СТИЖЕ У СРБИЈУ Прилика за 200 радника (ВИДЕО)

БЕОГРАД: Представништво конфедерације италијанске индустрије у Србији, које има око 200 чланица и преставља 60.000 запослених, богатије је од данас за новоосновано привредно друштво "Караро трактори", које ће пословати у Сремској Митровици, изјавио је данас председник Конфиндустрије Србија Патрицио Деи Тос
1
Фото: Youtube Printscreen

Он је најавио и да је компанија "Фемо гас", која се бави био-гасом из пољопривредне индустрије, заинтересована за улагања у српско тржиште.

 "Данас смо основали ново друштво 'Караро трактори', то су најлепши трактори на свету - из Венета. Отворили су фирму у Сремској Митровици и биће око 200 запослених. Већ преговарамо са локалним властима о земљишту које ће то привредно друштво заузимати", рекао је за Тан‌југ Деи Тос, после Генералне скупштине чланова Удружења Конидустрија Србија, на чијој седници је говорио и амбасадор Италије Лука Гори.

Деи Тос је изразио уверење да ће "Караро трактори" више него успешно пословати у Србији.

"Антонио Караро" је италијанска компанија основана 1910. године, која има погоне и на подручју Шпаније, Турске и Аустралије, а бави се производњом трактора намењених и воћарству.

Амбасадор Гори је оценио у изјави за Тан‌југ да је седница Конфиндустрије, чија је тема била "Одговорност и сарадња за одрживу економију", веома важан моменат за сарадњу Италије и Србије. 

"Економска сарадња наше две земље се заиста веома увећава. Имамо веома важан трговински однос. Председница Владе Италије Ђорђа Мелони била је у Београду са председником Александром Вучићем и договорили смо да додатно ојачамо билатералне односе у свим привредним областима, а посебно у иновацијама", рекао је Гори.

Амбасадор је подсетио да је пре 10 дана организован веома значајан иновативни форум Србија - Италија. 

 "Довели смо у Београд италијанске стартапове, инкубаторе, ризични капитал и наставићемо са Конфиндустријом да радимо на развоју нових партнерстава, посебно у зеленој и енергетској транзицији", рекао је Гори.

 Према речима Деи Тоса, на Скупштини су изабрани чланови тела Конфиндустрија Србија - представништва конфедерације италијанске индустрије у Србији, која је основана  са циљем да буде адреса за све за италијанске привреднике који у Србији траже пословне партнере и део Западног Балкана препознају као интересантан за развој пословних активности.

Седници су присуствовали и представници "Фемо гаса",  компаније која се бави био-гасом из пољопривредне индустрије.

"Фемо гас је спреман да улаже у Србију и управо су све то резултати успешности сарадње који леже у чињеници да долази до интернационализације наших предузећа", рекао је Деи Тос.

Казао је да нам је свима циљ да растемо заједно, да се развијамо на одржив начин.

Оценио је да је ово вема значајна година за Конфидустрију Србија, укључујући и одржан бизнис форум Италија - Србија и бројна важна дешавања за српско-италијанску сарадњу, као и значајне посете - председнице Владе Италије, министра спољних послова и челника регија Венето и Ломбардија.

Сви ови догађаји нагласили су значај сарадње Италије и Србије, братских држава које су увек гајиле пријатељске односе, рекао је он.

Навео је и да се данас чуо са Председништвом и министарком Дубравком Ђедовић и да им је председник Александар Вучић пожелео срећан и успешан рад Скупштине, уз исказану спремност да пружи помоћ италијанским предузећима.

  "Сматрамо да можемо и боље, иако нам је ниво сарадње изузетно висок и, како је рекла Ђорђа Мелони, Италија је присутна веома у Србији, а може још више", казао је Деи Тоис.

Подсетио је и да је председник регије Ломабрдија Атилио Фонтана недавно у Београду нагласио значај сарадње.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести