ЦРНО-БЕЛИ ОМАЖ МИЋИ ПОПОВИЋУ И ЖИКИ ПАВЛОВИЋУ! Код Новог Сада ПОЧЕЛО СНИМАЊЕ НОВОГ ФИЛМА „ИЗЛЕТ”: Биће то почаст великим епохама наше културе

Почетком априла на Дунаву код Новог Сада почело је снимање филма „Излет“, новог остварења редитеља Ненада Павловића.
1
Фото: Тодор Бокан / Саша Али, Денис Мурић и Антонио Сцарпа

Он пред публику доноси адаптацију истоименог романа из 1957. године, насталог из пера чувеног сликара, филмског редитеља и књижевника Миће Поповића. Након трилера „Траг дивљачи“ (2022), ово је Ненадов други дугометражни филм.

„Излет“ ће бити црно-бела филмска прича која говори о трагању младог уметника за смислом, слободом, уметничким изразом, али и проналажењем свог места у свету који га окружује. Главни јунак Тома, кога тумачи млади глумац Стефан Вукић, одмеће се из града, плови низ реку до најдаље тачке, где се на пустом острву осамљује и ствара своја дела од природних материјала. Путујући речним шлепом, упознаје галерију живописних ликова, од посаде до путника.

Фото: Тодор Бокан / Стефан Вукић као Тома

Идеја аутора била је да се кроз филмски израз ода почаст великим епохама наше културе - Зенитизму у књижевности, Медиали у сликарству и Црном таласу у кинематографији, као и ауторима - Мићи Поповићу и Живојину Павловићу. Посебан ауторски, али и лични печат дају управо њихови синови: сценариста Јован Поповић и редитељ Ненад Павловић.

Глумачку поделу филма, поред Стефана Вукића, чине и Јово Максић, Ненад Хераковић, Радослав Рале Миленковић, Денис Мурић, Радоје Чупић, Милена Павловић, Милена Радуловић, Милица Трифуновић, Марија Опсеница, Елизабета Ђоревска, Антонио Сцарпа, као и глумачки бардови Драган Бјелогрлић и Предраг Мики Манојловић.

Фото: Тодор Бокан / Јово Максић и Ненад Павловић на снимању

Ову јединствену кинематографску причу самостално продуцира филмска кућа „Дигимедиа”, продуцента Предрага Поповића. Након три копродукције („Флешбек“ - 2010, „Небеска тема: Прича о Влади Дивљану“из 2019. и „Не играј на Енглезе“ снимљеног 2021), „Дигимедиа” први пут самостално снима ново остварење.

Фото: Тодор Бокан / сценариста Јован Поповић

Ауторски тим чине и директорка фотографије Бојана Андрић, драматург Небојша Пајкић, продуцент Милош Ђукелић и извршни продуцент Горан Бјелогрлић. Филм  „Излет“ снимаће се до 10. маја на локацијама у Петроварадину, речном острву на Дунаву, као и у Београду, а премијера се очекује почетком 2025. године.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести