Састојци:
4-5 веза коприве за четири особе
црни лук, бели лук
веза зелени (шаргарепа, паштрнак, першун, целер)
два кромпира средње величине
со, бибер
босиљак, ловор, першун
Већу главицу црног лука и зелен ситно исецкајте и добро продинстајте. Касније додајте и динстајте и кромпир исечен на коцке. У међувремену, очистите коприве, можда се у њима нађе која буба или црв, не брините за њих. Коприве обарите, оцедите, а потом их грубо исецкајте ножем. Додајте коприве издинстаном поврћу и налијте водом. Учиниће вам се да је мало коприва, али не брините. Оне ће да се накувају па слободно додајте већу количину воде.
Посолите и побиберите по жељи. Додајте лист два ловора који је веома добар за регулисање холестерола. Пред крај, додајте ситно насецкани бели лук и свежи першун и босиљак.
Текст и фото: Саша Поповић