Бркић: Тројица припадника тзв. Косовске полиције, ухапшени дубоко на територији централне Србије

Говорио је Жељко Бркић, генерални секретар МУП-а на конференцији за штгампу је рекао: Сва тројица припадника тзв. Косовске полиције, ухапшени су дубоко на територији централне Србије, били су у пуној ратној опреми. Припадници МУП-а нису били близу административне линије па нису прекршили резолуцију 1244 нити предузели иједан противправни акт - рекао је Жељко Бркић.
с
Фото: FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bg

Подсетимо,припадници специјалних јединица српске полиције ухапсили су данас на територији централне Србије тројицу до зуба наоружаних косовских специујалаца.

Приведени су Рифат Зека, Бећир Сефа, Мустафа Шем. Осим оружја, код њих је пронађена и опрема за осматрање, радио везе, као и мапе..

- Ова терористичка банда је ухапшена данас у 12.38 мин дубоко на територији централне Србије. Желим да напоменем да припадници наше полиције ногом нису крочили на територију КиМ и нису прекршили ни резолуцију 1244 нити војнотехнички споразум јер нису прешли административну линију - рекао је Петковић на ванредној конференцији за медије.

Додао је да су међународне споразуме прекршили припадници косовске полиције које је Петковић назвао терористима и додао да је Београд спреман да се отвори међународна истрага ко је прешао административну линију.

(Телеграф.рс)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести