Брнабићева добила пријаву за функционерску кампању

БЕОГРАД: Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је данас да је од Агенције за борбу против корупције добила пријаву за функционерску кампању, и то не зато што је позвала да се гласа за неку странку, већ, како је објаснила, зато што је рекла да очекује да грађани препознају резултате.
brnabic
Фото: Tanjug (Zoran Colić)

Она је казала да је пријаву прихватила и одговорила у року, и да сада очекује резултат како би, како је рекла, знала како да се понаша даље у кампањи.

Брнабићева је, одговарајући на питање које су биле препреке да РЕМ реагује у складу с правилницима у 2017. и 2018. години, казала да да то није питање за њу већ за то независно регулаторно тело.

Она је додала да нема ингеренције ни када је реч о јавним сервисима, тако да не може да одговора на питања упућена њима.

Указала је и да јавни сервиси имају тешку улогу, будући да има опозиционих лидера који не желе да иду на РТС, као ни на још неке канале.

“То су они рекли. Ја не знам како да их доведемо, осим силом, а када их нема, рећи ће да их РТС не покрива. Нисам адвокат РТС-а, али имају тежак задатак да покривају и ванпарламентарне странке у земљи”, рекла је премијерка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести