Чанак тражи смену министра Поповића због изјава о ЦГ

БЕОГРАД: Лига социјалдемократа Војводине позвала је данас премијерку Ану Брнабић да смени министра за иновације Ненада Поповића, због изјава које, кажу у ЛСВ, представљају говор мржње према Црној Гори и због "претњи и увредљивих квалификација на рачун црногорског председника Мила Ђукановића". 
nenad canak FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)

"Ратнохушкачке изјаве Ненада Поповића веома су лоша политичка порука, јер воде ширењу мржње и изазивању сукоба у региону. Расистички и хушкачки покличи бизнисмена и министра Ненада Поповића од региона чине поново ''буре барута'', а Србију гурају у сукоб са првим суседима", иштиче се у саопштењу за јавност које је потписао председник ЛСВ Ненад Чанак.

Та опозициона странка такође је оптужила Поповића да је нескривени лобиста руских интереса у Србији и упoзорила премијерку да "није мудро у сам врх државе стављати оне који су спремни да интрересе нашег друштва подреде туђим интересима због своје материјалне користи". 

ЛСВ подсећа премијерку да док она изјављује у Великој Британији да ЕУ нема алтернативе у политици Србије, у Влади је министар Ненад Поповић који се противи уласку Србије у ЕУ и својим екстремистичким изјавама "подрива сваку европску политику Владе чији је члан", закључује се у саопштењу.

Поповић је пре два дана поводом најављеног усвајања закона о слободи вероисповести у Црној Гори, којим се предвиђа и одузимање имовине Српске православне цркве, рекао да је режим црногорског председника Мила Ђукановића непријатељ Србије и "злочиначки". 

"Он је познат као највећи криминалац у Европи. Он мора да испуњава све задатке које му нареде са Запада његови налогодавци и шиптарски налогодавци, јер зна се да је дубоко повезан с њима. То је заједничка шиптарско-ђукановићевска акција, која је злочиначка према српском народу и држави", рекао је тада Поповић. 
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести