Дачић: Више него икад потребни су нам лобисти 

БЕОГРАД: Шеф српске дипломатије Ивица Дачић изјавио је да су у овом моменту Србији више него икада потребни лобисти који би у међународној заједници радили у корист Србије.
ivica dacic, Tanjug
Фото: Tanjug

Циљ мора бити приступ до оних који одлучују, односно до председника САД Доналда Трампа, како би имали њихову подршку за трајно решавање Косова. И са то су нам потребни они који могу дотле да добаце, казао је Дачић.

Сада чак 173 земље имају потписане лобистичке уговоре с америчким агенцијама, јасно је да у савременом добу државе функционишу на тај начин. Поента је да све то буде транспарантно, а рекао сам Александру Вучићу да је грешка што немамо неког да лобира за нас, навео је Дачић.

Он подсећа да су раније владе потписале уговор о лобирању с „Подеста групом“ за 100.000 долара месечно, на основу одлуке Владе, али да је онда „Подеста“ почела да ради и за Албанце.

То су званични уговори. „Групи 30 стратешких тачака“ исплаћена су 1,4 милиона долара, а „Подеста групи“ 900.000 долара, с тим што су они испали непоштени, рекао је Дачић.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести