Део опозиције: Нема услова за одржавање избора

БЕОГРАД: Савез за Србију ,СДС, Грађанска платформа, Државотворни покрет, који се у последње време потписују као Српска опозиција, у данашњем саопштењу поновили су став да у овом тренутку нема услова за одржавање избора у Србији.
Izbori 2020  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Избори 2020 Фото: Дневник.рс

Као објашњење наводе,пре свега, императив очувања здравља и безбедности грађана, због како кажу,могућности изазивања новог таласа епидемије, али и због тога што су, тврде, после увођења ванредног стања, изборни услови су постали још гори и не нема предуслова за слободне и поштене изборе у Србији данас.

Сматрају да је за стварање услова "за слободне и поштене изборе" потребно време и како кажу имплементација захтева српске опозиције, како би се избегл е још веће поделе и криза, продубљену пандемијом.

"Нова политичка ситуација са којом се суочавамо представља озбиљан ризик, који може да доведе до несагледивих сукоба у друштву", наводи се у саопштењу, уз поруке да за исход пуну одговорност носи власт, коју оптужују да на захтеве опозиције и незадовољство грађана одговара агресијом и претњама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести