Ђилас: Циљ су парламентарни избори

БЕОГРАД: Кандидат за градоначелника Београда Драган Ђилас изјавио је вечерас, после затварања бирачких места, да још не зна резултате избора, али да ће сутра позвати све људе, који желе промену, у борбу за наредне изборе и да је циљ победа на парламентарним изборима.
djilas fonet
Фото: FoNet

Ђилас се потом обратио директно Александру Вучићу поручивши да ће опозицији требати мање времена да смени Вучића него што је председнику Српске напредне странке требало да смени Ђиласа са места градоначелника Београда.

Наш циљ је победа на парламентарним изборима, предочио је Ђилас и истакао да опозиција на будућим изборима за Скупштину Србије не сме дозволити да изгуби ниједан глас.

Ово су најнечаснији и најнепоштенији избори у историји вишестраначја у Србији, оценио је Ђилас на конференцији за новинаре у свом изборном штабу после  затварања бирачких места на градским изборима у Београду.

Ђилас сматра да је власт извршила "велику куповину гласова" и да је имала огромну предност у односу на опозицију у националним медијима.

Према Ђиласу, републичка влада је издвојиа 208 милиона динара за наводни социјални програм и тиме је "искористила тежак" материјални положај једног броја грађана.

Систем у Србији, наставио је Ђилас, полако почиње да личи на прави "фашизам", а као једну од манипулација власти навео је и "лажне Београђане".

Ђилас је указао да су странке владајуће коалиције у медијима за време изорне кампање имале више од 73.000 позитивних секунди у извештавању, а опозиција само нешто више од две хиљаде.

Ђилас је захвалио свим Београђанима који су гласали зањегову листу, истакавши да је то данас у Србији чинграђанске храбрости.

"Србијо, почињемо", поручио је Ђилас

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести