Глишић: Нови покушај крађе "два шабачка диктатора"

ШАБАЦ: Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић изјавио је, поводом најаве ГИК-а у Шапцу о могућности да се због примедби понови гласање на више бирачких места, да је очигледно на делу још један бесрамни покушај крађе "шабачких диктатора" Душана Петровића и Небојше Зеленовића.
glisic
Фото: Tanjug

Глишић за Танјуг каже да је изборни процес био у потпуној контроли Петровића и Зеленовића, наводећи да нема дилеме да сваку одговорност за евентуалну нерегуларност сносе њих двојица који су, каже, инструирали своје чланове одбора како да се понашају.

Постоје елементи да се избори понове на два бирачка места, јер су се њихови људи трпајући листиће у кутије, забројали, па се појавио вишак. Сасвим је сигурно да се гласање ту обнови, али немогуће је да се понове на свим бирачким местима, рекао је Глишић.

Како каже, када су видели да и крађа коју су вршили током избора, да притисци на бираче и на чланове бирачких одбора нису уродили плодом, они прибегавају већ опробаном рецепту који су урадили након 21. јуна, а то је да пониште буквално сва бирачка места.

И они ће тако да се играју са својим суграђанима, њиховим новцем и поверењем, као и ставом који очигледно није на њиховој страни, у недоглед, не би ли купили бар још један дан на власти. Сасвим је сигурно да ће се СНС жалити Управном суду, поручио је Глишић.

Глишић се осврнуо на изборне услове у Шапцу, рекавши да су СНС као највећу странку, али и највећу одборничку групу у актуелном сазиву локалног парламента искључили из изборног процеса.

Ми нисмо имали ниједног председника и заменика председника бирачког одбора, нити смо имали било какав додир са изборним материјалом. Нама су избацивали људе са бирачких места који су били чланови бирачког одбора, ограничавали су нам кретање и тражили да се склонимо с бирачких места, односно с гласања непокретних лица у њиховим домовима, навео је Глишић.

Каже да су једини притисци били са "њихове стране".

Било је најава да ће нам сипати свашта у кафу, воду... Ми смо наше чланове обавестили да понесу своје флашице, па им нису дозвољавали да их унесу, рекао је Глишић.

Воља грађана Шапца у најгорим могућим условима које су те вајне демократе, а шабачки диктатори организовали, је недвосмислена, да њих више не желе. Ту нема дилеме, може да се понављају избори и наредних годину дана. биће све убедљивије у корист СНС, поручио је Глишић и додао да СНС има чак 15 мандата више од Зеленовића.

Он је додао да "два шабачка диктатора" више намају право да прицају о изборним условима.

Дисквалификовали су себе да причају о изборном процесу. Једини саговорник на тему избора може да буде Тања Фајон или Ајфон како се већ презива, нико више иоле пристојан, јер су показали да су најгори диктатори, рекао је Глишић.

На питање да ли очекује да се Фајон огласи поводом изборних услова у Шапцу, Глишић је казао да не очекује ништа од жене која је злонамерна према Србији.

Сва срећа њу за озбиљно не узимају ни у Словенији. Она је из само личне мржње према успеху и развоју Србије у последњих неколико година стала на страну оних који би да Србију врате у оно време када смо били пред економским крахом, а двоје, троје се богатили, оценио је Глишић.

Градска изборна комисија у Шапцу донела је одлуку о понављању гласања на бирачком месту у Шеварицама, а кажу да има још 20-так приговора о којима ће Комисија тек одлучивати, па није искључено ново понављање гласања на још неким бирачким местима.

На примедбе да ГИК није, у складу са законом, у року од 24 сата од затварања бирачких места прогласио прелиминарне резултате, кажу да они не могу да се прогласе ако се рецимо на пет места понављају избори.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести