Гојковић: О војном року разговараће се у парламенту

ЧАЧАК:  Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је данас у Чачку да подржава предлог председника Србије за поновно увођење редовног војног рока.
Maja Gojković u poseti Čačku Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

"Пажљиво сам саслушала предлог председника Александра Вучића, о коме се размишља и о коме ће се након релевантних процена озбиљно разговарати и у Народној скупштини у наредне две године, јер је то озбиљна тема", рекла је Гојковић на конференцији за новинаре у Чачку, преноси Глас западне Србије.

Она је додала да ће гласати за то да се врати нека врста војне обавезе за млађе популације у нашој земљи, али да треба добро размотрити да ли је за војну обуку потребно три или шест месеци, као и да ли ће бити укључени и мушкарци и жене.

"То је идеја која је у читавој Европи веома актуелна. Они који су задржали војни рок гледају да то продуже са три на шест месеци, а они који су га укинули као ми разматрају да га врате. Друге су околности у 21. веку, имамо питање тероризма, миграције и великих природних катастрофа које нам се дешавају", истакла је Гојковић.

Упитана да ли очекује расписвање ванредних парламентарних избора, она је казала да их не очекује и да су у току припреме за јесење заседање.

"Крећемо са одржавањем седница у другој половини септембра, а у октобру са јесењим заседањем. Очекујемо садржајан рад о предлозима закона, а о изборима нико не прича, па чак ни опозиција”, рекла је Гојковић, преноси Глас западне Србије.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести