ИПСОС: ​​​​​​​Рејтинзи непромењени,56% сматра да Србија иде у добром смеру

Директор за истраживање јавног мњења у Ипсос стратеџик маркетингу Марко Уљаревић изјавио је синоћ да рејтинзи политичких партија стоје на стабилном и понајвише непромењеном нивоу у последњих шест месеци.
IPSOS Foto: IPSOS
Фото: ИПСОС Фото: ИПСОС

"Суштински се ништа није десило, да ли је рејтинг СНС 58 одсто или 61, није превише важно. Ти контингенти су поприлично очувани", истакао је Уљаревић на Пинку, истовремено одбацујући оптужбе појединог дела опозиције и лидера Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да "ради за власт".

Он је казао да увек износи реалне податке у истраживањима јавног мњења који су, како каже, "потребнији опозицији него Вучићу".

"Напади на мене су покушај да се ућутка неко ко говори о реалности. Важно је да се разумеју стварни проблеми па би се видело и зашто, примера ради, опозиција нема одговор према свакој озбиљној ствари и према реалним проблемима и потребама грађана. Важно је и за опозицију да користи праве податке", казао је Уљаревић.

Према његовим речима, у истраживањима 56 одсто људи у Србији износи мишљење да земља иде у добром правцу.

"Ако ставимо и неке временске одреднице, да земља иде у погрешном правцу 2012. године говорило је 75 одсто грађана. Данас је тај проценат на око 30 одсто. Већина је тако оријентисана'', додао је Уљаревић.

Говорећи о рејтингу председника Србије Александра Вучића, Уљаревић је рекао да никада нико толико дуго није био на тако високом нивоу.

''Када је реч о председнику Вучићу, 58 одсто ''петица'' и ''четворки'' се примећује у истраживањима и никад нико толико дуго није био на том нивоу. Збир негативних импресија према њему, ''јединица'' и ''двојки'' је око 22 одсто. Доћи ћете до закључка да је то негде око милион и сто, милион и двеста хиљада људи", рекао је Уљаревић.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести