ИЗБОРИ 2020 Млади кандидати СНС за покрајинске посланике

Покрајинска изборна комисија је јуче ујутро у пола девет прогласила изборну листу „Александар Вучић – За нашу децу” за избор посланика у Скупштину Војводине на изборима 26. априла.
Listu kandidata SNS-a u Vojvodini predvodi Igor Mirović  Foto: Dnevnik.rs
Фото: Листу кандидата СНС-а у Војводини предводи Игор Мировић Фото: Дневник.рс

У образложењу Комисије се наводи да је Комисија „утврдила да је овлашћено лице у име Коалиције ’Александар Вучић – За нашу децу’, дана 5. марта 2020. године у 13.06 часова благовремено поднело уредну изборну листу ’Александар Вучић – За нашу децу’ са 120 кандидата за посланике у Скупштини Аутономне Покрајине Војводине на изборима расписаним за 26. април 2020” и да је „...утврђено да је уз изборну листу приложена сва прописана документација у складу са чланом 26 Покрајинске скупштинске одлуке о избору посланика у Скупштину Аутономне Покрајине Војводине и да је правно ваљана...”

СНС је у покрајинском парламенту у прошлом сазиву имао рекордан број од 63 посланика, а на овим изборима, како је изјавио високи функционер странке Игор Мировић, желе да остваре још већи број посланичких мандата јер сматра да је странка у протекле четири године показала добре резултате. Изграђени су путеви, нови објекти, отворене фабрике, реновиране су болнице и школе, смањена је незапосленост...

Листу кандидата СНС-а у Војводини предводи Игор Мировић, дипломирани економиста из Новог Сада, који је функционер странке и актуелни председник Покрајинске владе

Листу кандидата СНС-а у Војводини предводи Игор Мировић, дипломирани економиста из Новог Сада, који је функционер странке и актуелни председник Покрајинске владе. Он је увео политику окупљања око пројеката које је најавио посланицима покрајинског парламента када је изабран за председника Покрајинске владе. Та политика је за ове четири године донела одличне резултате у Војводини јер је велики број важних пројеката реализован управо удруживањем новца свих нивоа власти. Такође, захваљујући добро конципираној економској политици његове владе, у Војводини је изграђено, или уређено, 16 индустријских зона, што је нужан предуслов за привлачење домаћих и страних инвестиција.

Међу првих пет кандидата на изборној листи је и Дамир Зобеница, дипломирани социолог из Новог Сада, један од оснивача СНС-а у Новом Саду. Зобеница је био један од потпредседника Скупштине Војводине у прошлом сазиву и актуелни је потпредседник Скупштине европских регија од 2017. Његове страначке колеге га описују као доброг организатора и изузетно вредног човека.


Коалициони партнери

Од коалиционих партнера, на покрајинској изборној листи СНС-а су кандидати ПУПС-а пензионисани потпуковник Мирослав Шпановић, који се нашао међу првих десет кандидата, и Момо Чолаковић, економиста у пензији, ранији посланик у Народној скупштини, затим Александар Ђурђев, дипломирани инжењер из Новог Сада, као и кандидат СПО-а Милан Ђукић, адвокат из Новог Сада, и три кандидата СДП-а Расима Љајића: Деја Панић, дипломирани менаyер из Нове Црње, Милица Божић, дипломирана правница из Панчева и Марина Симин, доктор политичких наука из Новог Сада. Из Покрета социјалиста на листи напредњака су Светлана Селаковић, дипломирана правница, Горан Пузић, професор доктор економских наука, Милица Крићански, магистар филолошких наука и Владимир Соро, инжењер пољопривреде, сви из Новог Сада, и Мирослав Родић, дипломирани економиста из Бачке Паланке. Из мањинске словачке странке „Словаци, напред!” на изборној листи СНС-а је Павел Сурови, дипломирани пословни информатичар из Кисача, који је био посланик и у бившем сазиву Скупштине Војводине.


На трећем месту изборне листе је Снежана Седлар из Оyака. Она је такође чланица СНС-а, а по струци је дипломирана правница и једна од потпредседнице Скупштине Војводине у прошлом сазиву. Седларова је и посланица Скупштине европских регија. На четвртом месту листе је Ђорђе Милићевић, дипломирани економиста из Новог Сада, један од актуелних потпредседника Покрајинске владе, а на петом месту је Александра Малетић, дипломирани психолог из Новог Сада. Она припада младим кадровима СНС-а, рођена је 1982. године и ново је име на листи кандидата. 

Најмлађи кандидати напредњака за посланика су дипломирани инжењер саобраћаја Остоја Дринић из Новог Сада и дипломирани правник Милица Божић из Панчева, који су рођени 1992. године 

За изборну листу напредњака је карактеристично да је веома мали број кандидата који су већ били посланици у претходним сазивима војвођанског парламента. Како је Мировић приликом предаје изборне листе изјавио новинарима, чак 68 одсто кандидата су нови, млади људи с новим идејама за будућност.

Најмлађи кандидати напредњака за посланика су Остоја Дринић из Новог Сада, који је рођен 1992. године, а по струци је дипломирани инжењер саобраћаја, и Милица Божић, дипломирана правница из Панчева, која је такође рођена 1992. године. Међу младим кандидатима за посланике покрајинског парламента највише је оних који су рођени средином и крајем осамдесетих година. Ради се о образованим младим људима с факултетском дипломом. Међу младим кандидатима на листи нови је Латинка Васиљковић из Оyака, актуелна председница те општине. По струци је магистар техничких наука из области саобраћаја.   

Из претходног сазива на листи кандидата напредњака су Стојанка Лекић, дипломирана економисткиња из Зрењанина, Милан Влаисављевић, дипломирани психолог из Новог Сада, Ненад Боровић, дипломирани инжењер пољопривреде из Руме, Јелена Јовановић, мастер менаџер из Новог Сада, представница Рома у Српској напредној странци, Саша Левнајић, адвокат из Панчева.  

Е. Марјанов

У Сремским Карловцима СНС  први предао изборну листу

Карловачки напредњаци први су поднели листу с именима 25 кандидата за одборнике у Скупштини општине Сремски Карловци, колико она и има одборничких места.

На изборној листи „Александар Вучић – за нашу децу” нема имена садашњег председника општине Ненада Миленковића. На листи није ни директор Завода за хитну помоћ др Богдан Живановић.

Ни председница Скупштине општине у садашњем сазиву Радмила Букарица није виђена као кандидат за одборника у наредном четврогодишњем периоду, а ни њен заменик Александар Цвјетковић, који је током овог мандата прешао у напредњачки табор.

Од одборника Српске напредне странке који сада седе у скупштинским клупама, само четворо их је на новој листи. С листе је изостало и четворо од шест чланова Општинског већа.

Прва на листи је мастер правник Марина Јанковић, која сада обавља посао секретара Општинског већа. Она је прва од 11 жена које су ушле у трку за одборничко место међу напредњацима на локалним изборима. Актуелни начелник Општине управе Стефан Стевић други је на листи. На њој су и петоро пензионера, један студент, а скоро половина кандидата има високо образовање, од чега петоро звање мастера, док је један магистар.     

З. Мл.

Нови Кнежевац: Прва проглашена листа СНС-а

Општинска изборна комисија у Новом Кнежевцу прогласила је, као прву, листу Српске напредне странке „Александар Вучић – За нашу децу”. На листи СНС-а је 31 кандидат за одборника у Скупштини општине Нови Кнежевац, а први на листи је доктор ветеринарске медицине Радован Уверић из Новог Кнежевца, актуелни председник општине.

Општински одбор СНС-а је листу кандидата за општински парламент предао 5. марта, уз више од 1.000 потписа прикупљених за мање од четири сата.      

М. Мр.

Ковачица: СНС-у подршка с 1.131 потписом

Општински одбор СНС-а Ковачица је у четвртак увече Општинској изборној комисији предао листу за предстојеће локалне изборе. Листу су предали повереник Општинског одбора СНС-а Ковачица Милан Гарашевић, у пратњи повереника месних одбора свих насељених места те општине. На листи „Александар Вучић – За нашу децу”, подржану с 1.131 потписом грађана, међу кандидатима за 29 одборника локалног парламента су, пре свега успешни млади и перспективни људи и истакнути појединци из различитих области, а предложено је и 12 жена, или 40 одсто.  

М. Мр.

Верификована листа СНС-а у Панчеву

У Панчеву је јуче проглашена локална листа СНС-а „Александар Вучић – за нашу децу“.

Први на листи је др Слободан Овука, специјалиста гинекологије и акушерства и директор Опште болнице. Градски одбор Српске напредне странке Панчево предао је пре подне изборној комисији листу за предстојеће локалне изборе који су расписани за 26. април. Листу је у име Градског одбора Српске напредне странке предао повереник Саша Левнајић. По његовим речима, Српска напредна странка у Панчеву у протекле четири године направила је велике резултате, који су значајно унапредили живот грађана. Након предаје листе, изборна комисија је проверила исправност предатог материјала и верификовала изборну листу.

 

 

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести