ЂУРЂЕВ: Вучевић најбољи кандидат за будућег премијера

Александар Ђурђев, председник Српске лиге, рекао је да актуелни министар одбране и председник Српске напредне странке Милош Вучевић треба да буиде нови премијер Србије после избора 17. децембра.
vucevic
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Ђурђев је истакао да је неколико важних политичких активности обележило протеклих десетак дана, од посете председнице Владе Италије до отварања гасног интерконектора.

- То су све важне теме, а које показују и одређени ауторитет који има Србија. Када је у питању овај догађај отварања гасног интерконектора, то је управо један од препорука Европске уније, дирекртива ЕУ, како би се енергетски систем Србије диверзификовао не би ли била нека алтернатива за руски гас, а што је једна европска и западна жеља, која је нереална. То су бесмислене ствари, као што је и бивша СФРЈ инсистирала на бесмисленим стварима, и онда је завршила како је завршила. Предвиђам да ће ЕУ завршити на исти начин – рекао је Ђурђев за Хепи телевизију и објаснио:

- Тај капацитет је око 500 милиона кубних метара гаса, а Србији је неопходно три милијаде. Европска унија је на нким сличним позицијама када је пропорција у питању. Руски гас је незаобилазан што такође подразумева да је сарадња са Русијом на политичком и сваком другом плану потребна. И уколико се то избегава то ће утицати на цену енергената, а цена енергената одређују цене свих других животно важних производа...

- Имали смо недавно потез Македоније која је условљена за нову набавку за гас, а тај гас може бити било који други само да није руски. Онда ће бити пет пута скупљи. ЕУ и сви они који прате њене директиве ће плаћати скупље, а њихово становништво ће бити сиромашније – рекао је Ђурђев.

Председник Српске лиге истиче да је у том правцу политичка неутралност јако важна.

- Јако је важно да ако је Србија незаобилазан и важан фактор на овом делу европског континета, онда је важно да на тој утакмици играју најбољи играчи. Верујем да ће после избора 17. децембра победити листа број 1 „Србија не сме да стане“. Апелујем ан све да управо гласају за ту листу, јер је носилац листе-први на тој листи Милош Вучевић – истакао је Ђурђев и додао:

- Сматрам да је он најбољи кандаидат за будућег премијера, јер има подршку грађана Србије. Породичан је човек има уважавање од стране Војске Србије, а на челу је Министарства одбране. Има уважавање Српске православне цркве, добре односе са патријархом наше цркве Порфиријем. Мислим да је он прави човек за неку озбиљну игру, да је озбиљан човек, озбиљан играч и да може заједно са председником Вучићем и да прати његов ритам, његове политичке смернице и да ће то на најбољи могући начин Србију да извуче из ћорсокакак у који нас многи терају.

Ђурђев је рекао да су то првенствено земље запада и неки од суседних земаља којима такође није пријатно да гледају Србију како напредује, да гледају Србију како се развија.

- Не желе да прихвате испружену руку пријатељстав коју Србија пружа свима. Као што је пружила Мађарској. Мађарска је на то одговорила. И као што пружа Црној Гори, а Црна Гора се „копрца“, хоће-неће... Тако да мислим да би и остале земље у окружење требало да прихвате руку пријатељства Србије, да свима буде добро, а прави тренутак за то је управо после 17. децембра, јер ће тада удар да буде најјачи – закључио је Ђурђев.


Лични ставови аутора не представљају ставове руководства Дневника, главног и одговорног уредника нити редакције листа и портала Дневника, те исти не могу по основу објављених личних ставова аутора сносити имовинску, материјалну нити било какву другу одговорност.
 
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести