Јерков: Не знам зашто сам означена као криминалац

БЕОГРАД: Потпредседница Демократске странке Александра Јерков изјавила је да не зна зашто је означена као организатор криминалне групе.
jerkov
Фото: Dnevnik.rs

Она је то казала након вести да је правни тим ДС-а поднео пријаву против ње и још два члана Главног одбора због наводног фалсификовања потписа.

Јерков је у писму партијским колегама рекла да је сазнала да је Лутовац терети за криминално организовање и да "одбија да верује да је то истина, да би тако нешто учинио и на такав начин се обрачунавао са било ким из своје странке, преноси портал Б92.

Уколико се то стварно десило, кривична пријава против мене и неколико наших страначких колега поднета је због тога што смо, као и више од трећине чланова Главног одбора, тражили седницу, прву ове године, четири месеца након што је за то истекао статутарни рок, навела је Јерков.

Како је рекла да јој је тешко да разуме разлоге због којих је Лутовац сматра криминалцем, као и то што се од ње очекивало да клима главом и мирно посматра док ДС полако нестаје, "док се од странке са најјачом инфраструктуром претвара у странку са више од 80 распуштених одбора".

Потпредседницу ДС подржао је и колега из странке Балша Божовић.

После толико напада од Шешеља и Александра Вучића, доживела је да против ње кривичну пријаву подноси и председник њене странке. Колико је страх од другачијег мишљења моћан, написао је Божовић на Твитеру.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести