Кркобабић: За помоћ задругама ове године 825 милиона динара

БЕОГРАД: Близу 200 милиона динара бесповратне помоћи добиле су у протеклих годину дана 22 задруге у Србији, док је за развој задругарства у 2018.години из буџета опредељено 825 милиона динара, изјавио је данас министар задужен за регионални развој Милан Кркобабић.
1
Фото: Tanjug

Представљајући резултате у првих годину дана рада и реализације пројекта ''''500 задруга у 500 села'''' Кркобабић је истакао да задругарство, односно, удруживање није жеља већ неопходност. 

''''Уситњен поседи мале површине која не прелази у просеку 4,5 хектара намећу удруживање као императив. Да малог произвођача учинимо робним произвођачем!Без задруге нема села, без села Србија је у проблему'''', рекао је министар. 

Он је навео да су прошле године додељена средства у износу од 196 милиона динара чиме је потпомогнут рад 22 задруге у Србији.

Средства су додељена задругама ''''Агродунав'''' Каравуково“, ''''1. децембар'''' у Житорађи, ''''Агро еко воће'''' у Ариљу, ''''Воћару Сланкамен'''' из Новог Сланкамена,''''Зеленој звезди'''' код Лесковца, ''''Мед и воће'''' у Власотинцу, ''''Заплањски засад'''' из Гаџиног Хана.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести