Михајловићева: Нова влада не сме спорије од ове

БЕОГРАД: Нови председник Србије Александар Вучић сигурно неће седети са стране и са безбедне даљине гледати шта ради Влада, његова политика као председника биће мерена и кроз успехе Владе и зато ће јој Вучић бити подршка, али и њен велики критичар, изјавила је потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Она је у интервјуу за данашње „Вечерње новости“ додала да се зато и није опраштала од Вучића као премијера, већ му је поручила: „Видимо се на градилиштима, завршеним путевима и пругама“. 

На питање како ће функционисати нова Влада без Вучића, Михајловићева каже да „све што био било и за нијансу спорије не би било довољно добро“.

Верујем да ће нова влада радити једнако вредно као ова. Не желим да се догоди да се било ко игра са свиме што смо до сада урадили и да мањим трудом и залагањем покуша да успори ствари. То што Вучић неће бити у згради Владе је географија, а не суштина. Радићемо заједно, јер Србија има тим оличен у председнику, али и у Влади. И само тако правимо резултат, каже Михајловићева.

Поводом почетка разговора свих странака о новом премијеру, Михајловићева додаје да још нема конкретног предлога, али да очекује да ће „знање, досадашњи резултат и способност сарадње бити критеријуми за његов избор“ и да би готово свако у Влади могао да буде премијер.

Одговорајући на питање како оцењује наводе да ће нови премијер бити Ивица Дачић или Ана Брнабић, она каже да ће „председник нове Владе бити онај кога одреди Александар Вучић“.

Не треба ја да говорим о политичкој тежини и квалитетима других. То је као кад бих почела да објашњавам како бих се снашла на овој функцији. Радим свој посао и урадим оно што хоћу, каже Михајловићева, додајући да од новог премијера прво очекује да га не завара и залуди функција на коју долази, као и да задржи курс садашње Владе.

На питање да ли ће Вучић поднети оставку на место председника СНС, Михајловићева је рекла да не постоји ниједан рационалан разлог да Вучић поднесе оставку на место председника странке, нити га на то обавезује било какав пропис.

Није могуће одвојити Вучића и СНС, а као председник странке, убедљиво је победио првом кругу на изборима, додала је она.

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести