Пацоли: Посета Газиводама провокација, али... 

БРИСЕЛ: Косовски министар спољних послова Беџет Пацоли индиректно је данас потврдио да Приштина није одобрила посету председника Србије Александра Вучића хидроелектрани Газиводе. 
Bedžet  Pacoli Foto: Youtube/printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Он је на питање Танјуга да ли ће председнику Србије бити омогућен облизак Газивода рекао да је та посета провокација. 

”Захтев за посету Газиводама је провокација. Шта ће он тамо?”, запитао је Пацоли. 

Он је претходно током разговора са медијима у Бриселу нагласио да је посета председника Србије Александра Вучића КиМ добродосла у сваком тренутку, али да је захтев за посету Газиводама стигао накнадно, и да "није артикулисан", односно да није образложен. 

”Немамо ништа против тога, али постоји чињеница да је на крају поменуо посету Газиводама, то је последња тачка коју је Вучић поменуо и ми не знамо разлог зашто то мора бити тамо, јер тамо нема народа, нема никога, само неколико радника“, казао је Пацоли у изјави новинарима. 

На питање да ли ће посета Газиводама бити ипак дозвољена, Пацоли је рекао да очекује да добије ”артикулисан захтев”, а да приштинска стране ”неће бити тврдоглава”. 

”Ми знамо господина Вучића. Ако је његова посета Косову добронамерна, он је увек добрододшао“, казао је Пацоли. 

Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић у међувремену је на свом твитер налогу објавио копију мејла којим је Џелал Шаћири у име приштинских власти обавестио официра за везу Дејана Павићевића да Вучићу није одобрен обилазак Газивода, по захтеву који је раније упућен из Београд. 

„У вези предложене агенде не можемо да вам позитивно одговоримо на захтев посете постројења Газиводе", наводи се у мејлу. 

Председник привремених косовских институција Хашим Тачи изјавио је у Бриселу да поштује легитимни интерес представника Србије да се састану са представницима српског народа на КиМ. 

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести