ПЕТРОНИЈЕВИЋ: У ПРЕТРЕСУ РАДОИЧИЋЕВОГ СТАНА није пронађено НИШТА ЗНАЧАЈНО за оптужбе

Адвокат Горан Петронијевић рекао је новинарима испред Палате правде да је је у Вишем тужилаштву завршено саслушање Милана Радоичића након што је полиција претресла његово стан.
goran petronijevic
Фото: Youtube Printscreen

Петронијевић је навео да предложено одређивање притвора о чему ће одлучивати судија за претходни поступак.

Како је објаснио, сада је реду да судија за претходни поступак проучи списе и потом га позове као Радоичићевог адвоката.

Радоичић би требало да дâ изјаву пред судијом који ће потом одлучити о предлогу за одређивање притвора.

Према његовим речима, Радоичићев стан је претресен у раним јутарњима сатима додавши да није пронађено ништа од значаја за оптужбе за које се његов брањеник терети додавши да му је привремено одузето оружје за које има дозволу.

Адвокат сматра да не постоји основ за вођење поступка против Радоичића и да се "све своди на новинске чланке и снимке".

Каже да мисли да се "цео процес води због притисака и да нема везе са правно-кривичном природом" и да апсолутно стоји иза тога.

Навео је да се Радоичић терети за експлозију у којој је случајно погинуо косовски полицајац. Подсетио је да и приштинска страна потврдила да је страдао у експлозији.

Тврди да је експлозив стављен на барикаду како би се спречило да је тешка механизација, багер, уклони.

Према његовим речима, полицајци су се пели на камион који је служио као барикада и да је у једном тренутку дошло до експлозије.

Милан Радоичић је на саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду негирао оптужбе да је са више непознатих лица извршио кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, недозвољена производња, држање, ношење и промет ватреног оружја и експлозивних материја и тешка дела против опште сигурности, саопштило је раније Тужилаштво.

РТС

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести