Посланици данас о амандманима на предложене законе 

БЕОГРАД:  Скупштина Србије почиње данас расправу о амандманима на више предложених закона, међу којима су измене и допуне Закона о заштити животне средине и измене финансијског плана Републичког фонда за здравствено осигурање (РФЗО).
skupstina srbije
Фото: Tanjug (Z. Žestić, ilustracija)

 Изменама и допунама Закона о заштити животне средине стварају се формално-правни услови за конкурисање за добијање средстава из ИПАРД фонда, а у складу са мерама заштите животне средине. Када је реч о изменама финансијског плана за РФЗО за 2018.годину, ресорни одбор за буџет, финансије и контролу трошења јавних средстава дао је сагласност за његову измену, а на седници је речено да се приходи, односно расходи увећавају за 4,1 милијарду динара.

Наведено је да ће се средства у износу од две милијарде динара користити за лецење ретких болести, а остатак за издавање лекова на рецепт, исплату боловања и набавку медицинских помагала. На дневном реду је и Споразум влада Србије и Хрватске о сарадњи у области заштите животне средине и оцувања природе и Споразум о очувању афричко-евроазијских миграторних птица водених станишта, потврђивање Протокола о одрживом транспорту уз Оквирну конвенцију о заштити и одрживом развоју Карпата, као и Предлог закона о потврдивању Споразума о оцувању популација слепих мишева у Европи. Међу тачкама дневног реда је и утврдивање састава сталних делегација Скупштине Србије у међународним парламентарним институцијама.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести