Председник Србије отворио душу: ЗА 11 ГОДИНА НАЈТЕЖЕ МИ ЈЕ БИЛО ЗБОГ ДАНИЛА

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да му је за 11 година најтеже било када је његов син, после мајчине смрти, отишао у Грачаницу на литургију и био заустављен од стране Куријевих људи и где му је било прећено, а да ништа у том тренутку није могао да учини.
1
Фото: screenshot / Pink

Он је на питање у емисији „Хит твит”, РТВ „Пинк”, како реагује на писање медија који га називају различиитим именом, рекао да је на то навикао и да има оних који желе да Србија буде успешна или неуспешна.

Он је додао да се у почетку питао зашто то поједини раде, али да се на то навикао.

„После тога сам се навикао на то, данас сам у стању да истрпим стотине текстова на дневном нивоу, људи обично кукају за фусноту када им је име поменуто, па десет дана не могу себи да дођу. Ја дневно морам стотине текстова, сате и сате лажи најгорих и псовки и удара да претрпим и, шта да радите, на то сам навикао. Шта ми је било најтеже, свакако није то било најтеже или се борите или хоћете или не вреди другачије” додао је предсеник Србије.

Он је рекао да му је најтеже било кад је његова супруга Ксенија преминула и када је његов старији син одлучио да оде на Косово и тада био заустављен.

„Најтеже ми је било то се догодило после смрти његове мајке и Миличине, Ксеније, он је ишао на Косово, сам је донео ту одуку да иде, са њим је било неколико мојих момака ненаоружаних. Сваке године иде по неколико пута, овог пута је ишао на литургију у Грачаницу, већи је верник него ја. Ја сам својевремено када су Марка Ђурића ухапсили, дао ултиматум, ако до пола осам Марко не буде на нашој граници, више немој да ме зовете и разговарате, онда ћемо предузети неке друге мере, јер је то био директни напад на државу, понижење државе и они су вратили Марка Ђурића”, објаснио је он и надовезао на то како су зауставили и његовог сина Данила.

Он је истакао да су Данила први пут зауставили, други пут држали сатима и да је схватио да је то дело  Аљбина Кутија. 

„Онда су их зауставили и избацили из кола и све са пуним наоружањем и сад све то ја негде уживо пратим и не могу ништа. Онда су они желели и донели одлуку ако се сећате, министар албански како су мом сину скинули мајцу. Они су га извукли напоље са жељом да скине мајцу, а рекао је да неће да је скине, а онда су му уперили пушку у лице и пушку у груди и сад замислите оца који је председник државе или било којег оца који слуша и знам да је то Курти наредио директно. Да вам упере цеви у дете и знате да то дете неће да скине мајцу и знате да не могу да га натерају на то”, рекао је он.

Председник је рекао да му је за 11 година тај тренутак био најтежи, тих сат времена.

„Можете да замислите како ми је било, то је живот, ја после тога морам да видим Куртија и можете да замислите како ми је док га гледам, а знам шта је хтео да учини и чини српском народу, а знам шта је хтео да учини и уради некоме само зато што се презива Вучић. Морате да седите и разговарате, то је важно за земљу да не уђе у сукобе и да не буде крива за сукобе”, истакао је председник Србије.

EUR/RSD 117.0731
Најновије вести