САВЕТ СВМ ОДЛУЧИО Балинт Пастор вршилац дужности странке

Савет Савеза војвођанских Мађара (СВМ) је једногласно донео одлуку да се, након смрти председника странке Иштвана Пастора, за вршиоца дужности председника СВМ изабере Балинт Пастор, саопштила је данас та странка.
balint pastor
Фото: Tanjug (J. Pap, arhiva)

На седници одржаној 31. октобра након смрти Иштвана Пастора, Савет СВМ је једногласно донео одлуку да се послови председника странке до следеће изборне скупштине странке повере потпредседнику Балинту Пастору.

"У овом тешком периоду, с обзиром на расписивање парламентарних избора, странка не може да остане без лидера", наводи СВМ. Савет СВМ је саопштио да у ванредној, трагичној ситуацији, у Балинту Пастору види гаранцију да наставе са започетим радом и пренесу "огромно политичко наслеђе Иштвана Пастора", каже се у саопштењу СВМ-а.

Додају да је Министарство државне управе и локалне самоуправе у регистру политичких странака од 1. новембра уписао Балинта Пастора за заступника странке. Савез војвођанских Мађара је јединствен, и сви се руководе циљем да се 17. децембра постигне резултат којим би се председник Иштван Пастор поносио, саопштила је та странка.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести