Стано: Европски предлог не треба да буде потписан

БРИСЕЛ: Портпарол за спољну политику ЕУ Петер Стано, изјавио је да европски предлог, о коме су у Бриселу у понедељак разговарали председник Србије Александар Вучић и премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти, није текст који треба да буде потписан.
peter stano, YT printscreen
Фото: Youtube Printscreen

Стано је, одговарајући на новинарско питање о томе да ли је европски предлог коначан или има могућности за његову измену, нагласио да је из самог текста предлога јасно да се никад није радило о потписивању овог документа.

Од текста је јасно да се никад није радило о потписивању. Састанак прошлог понедељка је био посвећен дискусији о европском предлогу. Од обе стране је било одобрено да нове дискусије нису потребне око европског предлога, који је сада споразум за пут ка нормализацији односа, казао је Стано.

Он је навео да је у понедељка било сагласности између присутних да ће рад на предлогу да се продужи.

Што се тиче дискусије око примене, треба се осигурати да има конкретних корака према нормализацији односа, рекао је Стано.

Он је одбио да коментарише изјаве лидера које дају у региону, али је нагласио да је изјава високог представника Жозепа Бореља, коју је дао после састанка с Вучићем и Куртијем, била усаглашена са обе стране пре него што је била јавно представљена.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести