СТРАНКА „СЛОВАЦИ НАПРЕД!”  Сурови поново на челу партије

На изборној скупштини “Словаци напред!” за председника те странке једногласно поново је изабран Павел Сурови, покрајински посланик из Кисача.
Pavel Surovi na izbornoj skupštini “Slovaci napred!”  Foto: Branislav Kokavec
Фото: Павел Сурови на изборној скупштини “Словаци напред!”  Фото: Бранислав Кокавец 

На изборној скупштини изабрано је и пет потпредседника странке: Мирослав Брна из Кисача (за Србију), Павел Сурови старији из Кисача (за Војводину) Ана Хуђанова из Гложана (за Бачку) Хвиездослав Чмелик из Старе Пазове (за Срем) Милослав Хрћан из Ковачице (за Банат) Тиме је формирано ново руководство странке, које ће у наредном периоду водити странку.

Странка Словаци напред! се спрема да изађе на изборе и сматра да су избори једино право место где се мери политичка снага у демократским државама.

- Народна скупштина, Скупштина АП Војводине, градске и општинске скупштине јесу места где се политички програми, циљеви реализују и у којима се води дијалог о јавним интересима – рекао је Павел Сурови. - Нелогично је то што део опозиције бојкотује изборе, јер политичке партије свугде у свету се боре да уђу у парламент и да својим деловањем заслуже поверење бирача.


Добош торта одлазеће словачке амбасадорке Вучићу

Одлазећа амбасадорка Словачке Републике у Србији Дагмар Репчекова је на крају свог мандата поклонила Вучићу добош торту, његов омиљени слаткиш, коју је амбасадорка иначе сваке године однела председнику. За опроштај овај пут је поклонила председнику и извезану словачку кошуљу. Како је навела Словачка и Србија су искрени пријатељи и Словачка није признала ткз. Косово републику.

Репчекова је у свом последњем интервију за словачки недељник  између осталог рекла да не може да схвати опозицију која осим рушења председника Вучића, нема јасан програм и циљ.

- Да ли опозиција зна унапред да не би прешла ценсус и не би освојила посланичке мандате и бојкотује изборе? За мене је то јако чудно! – казала је.


Словаци напред! је у коалицији са Српском напредном странком у Војводини у седам општина у којима живе Словаци. На претходним изборима је странка Бачком Петровцу самостално изашла на изборе, потом је направила послеизборну коалицију са СНС-ом.

СНС је коректан партнер, држи реч. То се може видети колико је пројеката реализовано у побољшању животних услова почев од инфратруктуре, отварања фабрика, и колико је уложено у културу у општинама у којима живе Словаци – истакао је Сурови. – Дајемо пуну подршку председнику Србије Александру Вучићу који свакодневним радом и енергијом гради модерну Србију. Довољно је погледати колико је километара аутопута изграђено и отворено само у овој години! Вучићева иницијатива малог Шенгена јесте позитивна ствар за цео регион Балкана. Он је успео да врати Србији углед у свету и има отворена врата у Русији, Кини, Америци, Немачкој, Аустрији, Мађарској, Словачкој... Ово је довољан показатељ политичке зрелости модерног државника каквог Србија има.

Е. Марјанов

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести