Вучић: Постајемо део глобалних трендова

НИШ: Отварамо врата будућности 21. века и постајемо део глобалних трендова, поручио је данас председник Србије Александар Вучић на отварању филипинске компаније за електронске ауто-компоненте ИМИ у Нишкој бањи. 
vucic imi
Фото: Tanjug

Вучић је рекао да је поносан на цињеницу да је после две године посао на подизању ове фабрике приведен крају, да је овде већ запослено 74 људи, углавном из Ниша и околине, а да ће их бити и целих 1.200, уз могућност даљег раста броја запослених.

Никад се нећу уморити долазака у Ниш и отварања нових фабрика, рекао је Вучић и додао да се запошљава све већи број људи. 

Покушаћемо, додао је, да од Ниша направимо регионални индустријски центар и захвалан је Нишлијама који су оберучке прихватили све инвеститоре на најбољи начин. 

Поручио је руководству ИМИ-ја да ће увек имати помоћ државе и локалне самоуправе, јер, каже, сви желимо већи профит, веће зараде, веће запошљавање. . . 

Додао је и да је ИМИ иновативна компанија да јој требају високоопбразовани људи, што нама говори да нам треба реформа школства и високог образовања како би одгворили тренутку и модерним трендовима. 


Обавестићу Путина о питањима од значаја за Србију

Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери, чију подршку уживамо, морају да буду упознати са тим, рекао је данас председник Србије Александар Вучић уочи званичног састанка с руским председником Владимиром Путином у Москви, с којим ће, истиче, разговарати о економским, али и политичким темама које се односе на Косову и Метохију и регион.  

За Србију је од кључног значаја подршка Русије у Савету безбедности УН, јер у УН, Савету безбедности, генералној скупштини Русија је једна од земаља од које имамо подршку. Шта год да радимо, како год да радимо, наши руски партнери морају не само да буду упознати са тим, већ морају да нас подржавају...Ако нас не подржавају, све што радимо нема никаквог смисла, рекао је Вучић.

Борићу се за њихову подршку. До сада су подржавали ставове Србије, казао је председник Србије. 

Он је захвалио Путину на томе што је нашао времена да поново разговара с делегацијом Србије. 

Имаћемо најпре разговор у четири ока, а биће још састанака са стране, који су важни за будућност наше земље. Биће много економских тема, суштинских политичких тема везаних за КиМ, теме од изузетног значаја за Србију, најавио је Вучић новинарима. 

Вучић је рекао да ће касније и Путин посетити Србију и истакао да се он већ 12 или 13 пута видео са њим, много више од свих председника и премијера Србије у последњих 25 година. 

Вучић ће, каже, с Путином разговарати и о економским темама, не само о енергетици и додао да је Влада Србије послала своје идеје и пројекте и да је идеја да се повећа трговинска размена са Руском федерацијом. 

Такође, рекао је да је трговинска размена повећама са Немачком, другим европским земљама и САД. 

Вучић је истакао и да Путин посвећује велику пажњу стању у региону и Србији, те навео да је Србија захвална на томе. 


Хоћу да се захвалим нашим радницима који су почели да раде и онима који ће тек почети, а они репрезентују нашу земљу и показују да смо способни за велике ствари, приметио је Вучић. 

Како је рекао раде се путеви, радиће се и пруге, а југ Србије чека боља будућност.

У Русији ће разговарати о томе како да преузимамо гас, што ће такође бити у циљу бољег амбијента за инвеститоре.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести