ВУЧИЋ СА ПОРОДИЦОМ ЈАНКОВИЋ СА КОСМЕТА Мали Лазар хиљадита беба рођена у Пасјану; Већи нам је наталитет на КиМ него у остатку Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је у посету чланове породице Јанковић са Косова и Метохије.
1
Фото: Printscreen/PinkRTV

Најмлађи члан породице Јанковић, мали Лазар, је 1.000 беба која је рођена у болници у Пасјану од отварања ове здравстене установе 2015. године.

Председник Вучић се захвалио Јанковићима што су довели Уну и Лазара и рекао како лепо изгледа бебица од само три месеца.

- Лазар је био хиљадито дете рођено у Пасјану, сада је већ 1.044 рођено беба у том породилишту - казао је председник Вучић.

Вучић је затим упитао Уну да ли учи, на шта је њен тата рекао да је кренула у вртић.

Поносна мајка је председнику Вучићу рекла да је Космет иначе леп, што је председник Вучић и потврдио.

- Ако ми не дозволе да дођем на Космет, мораћемо да га крстимо негде другде - казао је Вучић и упитао Лазара Јанковића како држава још може да помогне нашем народу.

Замолићемо патријарха да нам да неког свештеника да крстимо малог Лазара. Могао би патријарх и сам ако буде желео. Виши нам је наталитет код нашег народа на КиМ него у остатку Србије - казао је председник.

Вучић се затим обратио малом Лазару и рекао да је он прави јунак јер није ниједном заплакао.

Вучић је упитао малу Уну да ли иде у цркву, на шта је добио потврдан одговор, те додао да његов старији син иде редовно у цркву.

- Ми смо припремили и поклоне, али то нећемо пред камерама - казао је председник Србије.

Вучић је упитао породицу Јанковић како живе, на шта је добио одговор да живе добро, као и да је Косово лепо.

- Према последњим подацима које сам добио, ужасна нам је статистика о наталитету. Али нам је мање ужасна него свима у окружењу. Морамо да наставимо да радимо, донели смо ову меру од 50.000 динара додатне помоћи за децу на КиМ, мимо оних редовних које дајемо родитељима. Тамо где се живи добро или много боље, људи по правилу не желе да имају више деце. Изузеци наравно постоје.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести