Вулин: Велика Албанија не може да се заврши без ратних сукоба

БУЈАНОВАЦ: Стварање "велике Албаније" је претња миру на Балкану и не може да се заврши без ратних сукоба у Македонији, Црној Гори, Грчкој и Србији, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.
vulin, tanjug video
Фото: Танјуг (Видео)

Вулин је, одговарајући на питање новинара у Бујановцу да прокоментарише претње које је Даут Харадинај упутио Србима и њему лично, рекао:"За мене је лако, али је проблем су претње Србији и Србима".

Он је поручио да би међународна заједница морала да регује на то, као и да на време заустави покушај стварање "велике Албаније".

"Ја сам говорио и говорим да је ''велика Албанија'' претња миру на Балкану, као што видите то се само потврдује. Синоћ сам рекао у Народном прозиришту на обележавању годишсњице победе над фашизмом - ако је велика Немачка запалила читав свет, зашто онда неко сумња да ће велика Албанија запалити Балкан. Видите по Дауту Харадинају да сам потпуно у праву, јер он у својој изјави каже - ми смо на свом путу и ми ћемо свој пут завршити", рекао је Вулин.

Он истиче да "велика Албанија" не може да се заврши без да се запали цео Балкан, без да ратни сукоби не дођу у Македонију, Црну Гору, Грчку и у Србију.

"Велика албанија'''' не може да се створи без велике патње и великих страдања свих народа који живе на Балкану. Надам се да ће неко реаговати. Даут Харадинај сада говори као политичар, некада је ово о чему сада говори радио као терориста. Није осуђен за своје претње етничког чишћења. Слободан је и моћан, може да ради шта год хоће", навео је министар.

Како каже, да ли ће се неко осетити прозваним, па рећи да смо научили нешто од Другог светског рата и да никада више нећемо дозволити да овакви људи, као што је Даут Харадинај, своје претње и заиста спроведу.

"''Велика Албанија'' ће бити заустављена пре него што се роди, пре него што роди зло или ће изазвати страшно зло. То је на међународној заједници да сама одлучи", нагласио је Вулин.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести