ПОБЕДА У-21 РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ У СЕВЕРНОЈ ИРСКОЈ Пантовић исправио Лазетићеву глупост

Северна Ирска – Србија 1:2 (0:1)
lopta
Фото: pixabay.com

После потпуног дебакла који су доживели у претходном сусрету с Енглеском (1:9), млади репрезентативци Србије гостовали су у Лургену, где им је домаћин била селекција Северне Ирске. На истеку 15. минута, капитен Владимир Лучић лепо је с десног бока повукао лопту у средину, а онда шутирао левом ногом у ближи угао и Србија је повела. Могао је домаћин да поравна резултат у 24. минуту, али су Ергелаш и голман Илић успели да избију лопту у корнер после ударца Алена.

У 50. минуту Лазетић је без икакве потребе направио глупост и у нашем казненом простору одгурнуо Фогертија, иако је лопта била у нашем поседу. Помоћни судија то је сигнализирао Хагенесу, а овај је показао жути картон нашем нападачу и упро прстом на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Мекгакин и изједначио резултат на 1:1. Нешто касније велику грешку начинили су Дразгић и Луковић, али је ударац Меккирнана успео да заустави Вељко Илић.

Веома нервозни били су наши играчи, добили су више јавних опомена због приговора арбитру, али шансе пред голом прилично безобразног ривала нису успевали да створе. Ипак, у 82. минуту Милош Пантовић се одлично снашао у шеснаестеру и по други пут матирао Мекмалана, доневши „орлићима“ другу победу на путу ка ЕП у Словачкој.

ЛУРГЕН: Стадион „Морнвју парк“, гледалаца: 500. Судија: Кристофер Хагенес (Норвешка). Стрелци: Мекгакин у 51. за Северну Ирску, а Лучић у 15. и Пантовић у 82. минуту за Србију. Жути картони: Форбс, Ален (С. Ирска), Васић, Лазетић, Ергелаш, Лучић, В. Илић (Србија).

СЕВЕРНА ИРСКА: Мекмалан 6,5 – Џонсон 6, Фогерти 6,5, Форбс 6, Стјуарт 6 – Ален 7 (Меккосланд-), Девлин 6 (Кели 6), Мекдонел 6,5, Дивени 6 (Линдзи -) – Меккирнан 6,5, Мекгакин 6,5 (Мекки-).

СРБИЈА: В. Илић 6,5 – М. Илић 6,5, Дрезгић 6, Лековић 6  – С. Митровић 6, Стевановић 6, Васић 6,5, Ергелаш 6 (Петровић 6,5) – Пантовић 7,5, Лучић 7 (Суботић -), Лазетић 5,5 (Луковић 6,5).

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести