музеј присаједињења

Photo
Политика Отворен Музеј Присаједињења Војводине Краљевини Србији
Отварањем „Музеја Присаједињења Војводине Краљевини Србији“ у Новом Саду почело је обележавање стогодишњице овог важног историјског догађаја.
Photo
Политика Приближавају се крају радови на Музеју присаједињења
Приближавају се крају радови на уређењу Музеја присаједињења, одељења Музеја Војводине у новосадској Дунавској улици, који ће од 25. новембра, када буде отворен, трајно осликати чин присаједињење Баната, Бачке и Барање Краљевини Србији као резултат Великог рата 1918. године.
Политика Сећање на Константина Т. Костића делегата Велике народне скупштине
Константин Т. Костић (1886–1940) потиче из породице која је у прошлости давала свештенике и учитеље. Био је син учитеља Танасија Костића (1854–1922). Завршио је Српску гимназију у Новом Саду 1905. године, а четири године касније Богословију у Сремским Карловцима.
Политика Мировић: Дан Војводине – 25. новембар
До 25. новембра ове године, када се обележава 100. годишњица од присаједињења војвођанске области Краљевини Србији, у Новом Саду ће бити отворен Музеј присаједињења.
Политика Мировић обишао радове у Музеју присаједињења
НОВИ САД: Председник Покрајинске владе Игор Мировић је истакао важност завршетка радова на адаптацији будућег музеја због обележавања предстојећег јубилеја - стогодишњице присаједињења Војводине ондашној Краљевини Србији, али и због прославе краја Великог рата.
EUR/RSD 117.1117
Најновије вести