Доделом награда завршен Филмски фестивал у Равном селу

РАВНОСЕЛО: Равно Село филм фестивал завршен је синоћ пројекцијама филмова “Изван граница реалности” и “Златна петорка”, али и доделом награда најбољим остварењима по избору стручног и жирија публике. 
festival ravno selo
Фото: Равно село филм фестивал

Златним клипом за најбољег редитеља дебитанта по избору стручног жирија награђен је Лазар Бодрожа и његов филм “”Едерлези Рајзинг” док је специјалним признањем у овој категорији награђен филм “Искра” и редитељ Гојко Беркуљан. 

Филм "Лед" је најбоље остварење по избору жирија публике. 

Преко пет хиљада људи пратило је главни, али и пропратни програм Равно Село филм фестивала, уживајући поред филмова, и у музичком делу. 

Бројни гости из Србије, али и Русије, Црне Горе, Америке, Мексика, Кине истакли су своје задовољство боравком на фестивалу.

"Фестивал Равно Село ћу заувек носити у срцу, јер су ови људи, њихови обичаји као и цело место нешто најлепше што сам доживео у свом искуству у свету филма. Надам се да ће се филму десити још фестивала као што је овај како би сви могли да знају шта значи волети филмове“, рекао је Даниел Бирман Рипштајн, продуцент из Мексика, гост фестивала, уједно и председник стручног жирија.

Црногорски редитељ Гојко Беркуљан, чији је филм Искра добио специјално признање, задовољан је досадашњим реакцијама на филм, али и боравком у Равном Селу. 

“Присуство на фестивалу као и признање свакако много значе, нарочито за дебитантски филм. Велики је то подстрек за даље, омогућава упознавање и потенцијалну сарадњу са новим, младим ствараоцима, такође присутним овде, као и са великим, већ искусним филмским радницима. Драго ми је да су до сада позитивне реакције на филм, мислим да смо на добром путу, и да смо направили добар филм. Видећемо како ће ићи даље.” казао је Беркуљан.

Оснивач фестивала, Лазар Ристовски, истакао је да фестивал припада људима из Равног Села, који га својом отвореношћу заслужују. 

“Године које долазе сигурно ће омогућити да овај фестивал расте, јер већ сада имамо госте из целог света, већ сада је ово светски фестивал дебитантског филма. Ово је фестивал младих, од аматера, људи који прве кораке у свету филма праве баш на овом фесивалу, преко студената који су направили кратке филмове, до професионалаца, и то је оно што овај фестивал чини оригиналним“, додао је Ристовски.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести