Нови концерт Војвођанских симфоничара 7. фебруара у Синагоги

НОВИ САД: Концерт Војвођанског симфонијског оркестра биће приређен у петак 7. фебруара, у 20 часова у Синагоги, и то ће бити прилика да се чује још једно премијерно извођење у Србији, у концертној сезони ВСО-а 2019/2020.
s
Фото: A. Hićil

У питању је Концерт за обоу и оркестар Фриђеша Хидаша (1928-2007), које ће извести соло обоисткиња Београдске филхармоније Сања Ромић, са Војвођанским симфонијским оркестром, под управом Србе Динића.

Овај фебруарски концерт ’Војвођанских симфоничара’ ће почети Увертиром за комичну оперу ,,Фигарова женидба“ В. А. Моцарта, наставиће се Хидашевим Концертом за обоу и оркестар, а завршити симфонијом бр. 6, под називом ,,Пасторална“, композитора Лудвига ван Бетовена, којом ће бити обележено 250 година од рођења овог славног немачког композитора. Тиме се ’симфоничари’ придружују обележавању овог значајног Бетовеновог јубилеја и придружују се бројним најавама концерата и манифестација у свету, које ће му такође на сличан начин одати почаст.

Војвођански симфонијски оркестар ће овог пута водити актулени генерални музички директор Оркестра и Театра у Брауншвајгу, маестро Срба Динић, добитник награде Министарства културе Србије за ширење и промовисање српске културе у свету.

Улазнице за овај концерт стају 800 динара, и могу се купити у просторијама Музичке омладине Новог Сада (Католичка порта 2/3) сваког радног дана од 8 до 14 сати, или путем њиховог онлајн сервиса, као и два сата пред почетак концерта, на улазу у Синагогу. Обезбеђен је попуст од 50 одсто за студенте и пензионере.

Н. П-ј.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести