Загревање за 19. Новосадски џез фестивал

НОВИ САД: Новосадски џез фестивал, традиционално у јесен, све је ближи. У Културном центру Новог Сада, организатору једне од омиљених музичких манифестација новосадске публике, јуче је најављено 19. издање. Освежено.
bili kobhan
Фото: Youtube Printscreen

Нови Сад ће 2021. бити европска престоница културе, па многи програми и фестивали се мењају, прилагођавају, шире - сажетак је излагања Весне Каћански, извршне уреднице Новосадског yез фествала и музичке уреднице Културног центра Новог Сада.

У Сарадњи са Фондацијом “Нови Сад ЕП 2021”, Новосадски џез фестивал је проширен даном у ком ће свирати бендови из неких од претходних титулара “европска престоница културе” - Печуја, Санкт Полтена и Пловдива, и то у Новосадском позоришту, уз џем сешне у позоришном клубу, најављују организатори.


Звуци времена Бубише Симића

У уводном делу програма Новосадског џез фестивала, 14. новембра у Културном центру Новог Сада биће одржана и једна књижевна промоција.

О књизи “Звуци времена” говориће аутор Војислав Бубиша Симића, уз модератора Витомира Симурдића и музичку пратњу Александра Дујина (клавир) и Драгана Козарчића (труба). 


Главни програм, пак, биће у Српском народном позоришту, од 16. до 18. новембра, а највећа звезда је бубњар Били Кобхам, који свој статус потврђује и податком да није јавно са каквим и којим бендом ће наступити.

Најавна конференција за новинаре била је посвећена првенствено уводном програму, од 9. до 14. новембра, у оквиру којег ће бити одржано низ радионица.

Прве две почињу 9. новембра у Музичкој школи “Јосип Славенски”, где ће Петра Леона Матиша водити часове певања, док ће у ШОСО “Милан Петровић” Жарко Себић и Рената Колер водити радионицу названу “Звучни сноп”.

У Центру за социјални рад, 10. новембра, биће одржана радионица “Ел система”. Водитељи Маја Вукобрат и Горан Милошев покушаће музиком да одвоје и освоје “децу са улице”.

Заједничка презентација урађеног, у овом делу програма Новосадског yез фестивала, биће одржана 13. новембра, у Културном центру Новог Сада. 

И. Бурић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести